Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri - ed. 2007

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-46-0828-7
Editura: Polirom
Autor: Ernest Hemingway
Data aparitiei: 2007
Cartea Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri scrisa de Ernest Hemingway a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Biblioteca Polirom.

Cartea Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri scrisa de Ernest Hemingway a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Biblioteca Polirom.

Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri este o colectie de naratiuni scurte, cu un puternic caracter autobiografic, avind ca subiect pasiunea reala a autorului pentru vinatoare, pescuit, coride, schi, box, safari, precum si experientele acestuia din timpul razboiului. Referindu-se la povestirea Zapezile de pe Kilimanjaro, Hemingway declara ca personajul principal este inspirat din „viata singurului om care nu ma poate da in judecata – adica eu”. Cunoscut ca exponent al minimalismului in literatura, Hemingway reuseste sa infatiseze cele mai profunde esecuri si drame de constiinta, folosindu-se de cele mai simple mijloace stilistice. Tehnica de a-si lasa personajele sa se prezinte singure, in dialoguri suspendate in incertitudine si eliberate de „didascaliile” unui narator omniscient, este o marca stilistica pentru care Hemingway a devenit celebru. Meritul traducatorului, Ionut Chiva, este de a fi reusit sa surprinda autenticitatea acestui stil, adaugindu-i o rafinata nota personala prin limbajul modern, usor argotic, prin intermediul caruia personajele lui Hemingway prind viata in limba romana.

Mai multe informatii
AutorErnest Hemingway
CategorieLiteratura universala
Data aparitiei2007
EdituraPolirom
Format130x200
ISBN978-973-46-0828-7
Numar pagini520
Tip copertaBrosata
TraducatorIonut Chiva
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.