Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Un moment de reculegere

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-606-609-246-3
Editura: Rao
Autor: Siegfried Lenz
Data aparitiei: 2014
Cartea Un moment de reculegere scrisa de Siegfried Lenz a aparut la editura Rao si face parte din Colectia Biblioteca RAO.

Cartea Un moment de reculegere scrisa de Siegfried Lenz a aparut la editura Rao si face parte din Colectia Biblioteca RAO.

O vara calda intr-un mic oras de pe malul Marii Baltice. Benny Goodmann si Ray Charles sunt inca la moda, pe stradute umbla omul cu flasneta, se plateste cu „marci“ si cand intra in clasa profesoara de engleza, elevii raspund: „Good Morning Mrs. Petersen“. Faptul ca Stella Petersen si elevul Christian se iubesc nu-l stie nimeni, chiar daca nuvela nu vorbeste despre altceva. Cum se ajunge la aceasta iubire, cum se transforma cuvintele si gesturile, intalnirile si atingerile intamplatoare in pasiune, cum trebuie aceasta pasiune sa se confrunte cu realitatea, cum vrea Christian sa asigure durata acestei iubiri printr-un plan pe cat de indraznet, pe atat de iluzoriu si cum se va sfarsi dintr-o data totul - sau poate ca nu chiar totul. Cum devine dragostea nemuritoare tocmai prin moarte - despre asta povesteste Siegfried Lenz cu talent nemaipomenit, cu distantare si umor, alert, compact, inchistat. Din subiectul iubirii pamantene trecatoare, care se descompune sub atingerea timpului, din imposibilitatea implinirii fericirii razbate melancolia unui Theodor Storm. Din strictetea povestiri se simte duritatea existentiala a lui Ernest Hemingway. Cu toate acestea, cel mai tare se simte simpatia si integritatea de povestitor a lui Siegfried Lenz, care dezvolta din iubire, aventura, decizii si moarte, pe un spatiu restrans al nuvelei, o problema fireasca umana care este valabila mereu - in toate timpurile si in toate locurile.

Mai multe informatii
AutorSiegfried Lenz
CategorieLiteratura contemporana
Data aparitiei2014
EdituraRao
ISBN978-606-609-246-3
Numar pagini288
Tip copertaBrosata
TraducatorAnca Vasas
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.