Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Umbre peste Europa. Democratie si totalitarism in secolul XX - Mark Mazower - Editura Litera

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-606-33-2926-5
Editura: Litera
Autor: Mark Mazower
Data aparitiei: 2018
Cartea Umbre peste Europa. Democratie si totalitarism in secolul XX scrisa de Mark Mazower a aparut la editura Litera in anul 2019 si face parte din categoria Stiinte umaniste.

Cartea Umbre peste Europa. Democratie si totalitarism in secolul XX scrisa de Mark Mazower a aparut la editura Litera in anul 2019 si face parte din categoria Stiinte umaniste.

Primul Razboi Mondial a maturat imperiile stravechi ale Europei si a transformat continentul intr-un laborator asezat peste un urias cimitir. Dintre ruinele Ancien Regime-ului, politicienii le-au promis maselor, emancipate si mobilizate ca niciodata pana atunci, o societate mai dreapta si un stat care sa le apartina. Dar lupta neobosita ce a urmat, intre cele trei ideologii rivale – democratia liberala, comunismul si fascismul –, care se vedeau fiecare drept menita pentru a reface societatea, continentul si lumea, sub forma unei Noi Ordini impuse omenirii, avea sa dureze cea mai mare parte a secolului XX. Astazi, locuitorii continentului european se bucura de o remarcabila combinatie intre libertatea individuala, solidaritatea sociala si pace. Daca europenii vor izbuti sa renunte la dorinta lor disperata de a gasi o singura definitie functionala a lor insisi si daca vor izbuti sa accepte un loc ceva mai modest in lume, se vor putea reconcilia mai usor cu diversitatea si cu disensiunile care vor face parte din viitorul lor la fel de mult cum au facut parte si din trecut.

"Oricine mai crede ca istoria Europei e triumful liberalismului si al democratiei ar trebui sa citeasca acest studiu despre secolul XX european ca leagan al barbariei." - New Statesman

"Nucleul argumentatiei sale este ca secolul XX a fost martorul unei lupte fundamentale intre liberalism, fascism si comunism..." - Sunday Telegraph

Mark Mazower este un istoric britanic specializat in Grecia moderna, secolul XX european si istorie internationala. A studiat afaceri internationale la Centrul din Bologna al Universitatii Johns Hopkins si are un doctorat in istorie moderna la Oxford. In prezent este profesor de istorie la Universitatea Columbia si la Colegiul Birkbeck din Londra. Publica articole si recenzii pe teme de istorie si chestiuni contemporane in Financial Times, The Guardian, London Review of Books, The Nation si The New Republic.

Mai multe informatii
AutorMark Mazower
CategorieStiinte umaniste
ColectiaKronika
Data aparitiei2018
EdituraLitera
Format200x140
ISBN978-606-33-2926-5
Numar pagini640
Tip copertaNecartonata
TraducatorMihnea Gafita
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.