Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
5,00 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Umbra marelui protector

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-21-0935-9
Editura: Minerva
Data aparitiei: 2008
Cartea Umbra marelui protector scrisa de Daniel Dragan a aparut la editura Minerva si face parte din Colectia Literatura Romana Contemporana.

Cartea Umbra marelui protector scrisa de Daniel Dragan a aparut la editura Minerva si face parte din Colectia Literatura Romana Contemporana.

„Iata cum omul trist devine un alt om, nu se intreaba daca povestile lui aduc folos cuiva, daca are cineva nevoie de ele. Placerea omului de a spune si de a fi ascultat e multa! Ne place imbucurarea celui de langa noi cu clipe de farmec si alint, cu gesturi care ne impiedica sa fim singuri. Si poate ca mai este nevoie de poveste si pentru altceva. Fictiunea ne ordoneaza, instituie o ierarhie a sentimentelor traite, armonizeaza umbrele cu fulguratiile luminoase, separa semnificantul din zgura derizorie. Faptele sunt un produs temporar, se construiesc intr-un timp fluid si, astfel, pentru subiectul povestitor, faptul insusi are fluiditate, devine mai grav sau mai lejer, se modeleaza si se reconstituie exorcizand reziduurile diabolice sau nocive, potentand clipa in care se re-produce. Prin fictiune, Jojo isi reconstituie existenta si personalitatea. Clipele netraite sunt inventate, gandea Matei, pentru ca in noi este ceva care le cere, le soarbe. Ele vin c-o unda de mister, ca si cand ar fi fost pe punctul de a fi uitate, si se salveaza in ultima clipa printr-un amestec de adevar cu minciuna bine aleasa, dupa cum canta saxofonul tanguirilor noastre. Amestecul lor e mai adevarat decat adevarul pentru ca si inchipuirea este, si ea, tot un adevar, si inca unul zamislit prin selectie. Povestea ne aduna din risipirile permanente, ne leaga, ne infrateste si devine mai autentica.”, Daniel Dragan

Mai multe informatii
CategorieLiteratura contemporana
Data aparitiei2008
EdituraMinerva
Format110x160
ISBN978-973-21-0935-9
Numar pagini272
Tip copertaBrosata
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.