Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Ultimul suspin al Maurului

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-46-1312-0
Editura: Polirom
Autor: Salman Rushdie
Data aparitiei: 2010
Cartea Ultimul suspin al Maurului scrisa de Salman Rushdie a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Biblioteca Polirom.

Cartea Ultimul suspin al Maurului scrisa de Salman Rushdie a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Biblioteca Polirom.

Ultimul suspin al Maurului este povestea „plina de zgomot si furie“ a lui Moraes Zogoiby (poreclit „Maurul“ de catre mama sa, una dintre artistele cele mai de seama ale Indiei), a familiei si a ciudatei sale vieti care se scurge de doua ori mai repede decat a celorlalti. Prin analogie, insa, este si povestea Indiei secolului XX, cele doua planuri impletindu-se pentru a crea o lume plina de personaje felurite, de pasiuni nebunesti si mistere intunecate, de faradelegi, de inocenta si cruzime, de-a lungul a patru generatii de negutatori de mirodenii, artisti si revolutionari. Doua elemente unifica aceste aparent incompatibile directii in care o ia povestirea. Primul este reprezentat de Aurora Zogoiby, mama Maurului, punctul de atractie si de respingere, de fascinatie si groaza al cartii. Cel de-al doilea este metafora palimpsestului, imaginea care se suprapune peste o alta imagine deja existenta, textul scris peste unul dinainte. Cititorul ce ar putea obosi de ritmul dublu la care traieste si povesteste Maurul poate alege sa porneasca doar pe cateva dintre drumurile pe care le deschide textul.

Mai multe informatii
AutorSalman Rushdie
CategorieLiteratura contemporana
Data aparitiei2010
EdituraPolirom
Format130x200
ISBN978-973-46-1312-0
Numar pagini568
Tip copertaBrosata
TraducatorDana Craciun
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

  1. Casa Golden
    Rating:
    %
    49,95 Lei
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.