
- Descriere
- Pareri
Detalii
Cartea Tratat de oenochimie, vol. I + II scrisa de Valeriu V. Cotea, Valeriu D. Cotea si Zanoaga Cristinel a aparut la EdituraAcademiei Romane.
Cele doua volume ale Tratatului de oenologie, aparute la Editura Academiei Romane, se disting de alte lucrari cu aceiasi tema prin accentul deosebit pus pe „chimia vinului” - oenochimie - , concept pe care il propun pentru literatura de specialitate, imbogatind astfel un domeniu stiintific consacrat. Primul volum este consacrat mustului si, in capitole speciale sunt prezentate „Compozitia chimica a mustului”, „Procese biochimice din must si vin” s „Antioxidanti si antiseptici”. Cel de al doilea volum este structurat pe capitolele: „Compozitia chimica a vinului”, „Corectii de compozitie”, „Sisteme disperse in vin”, „Conditionarea vinurilor”, „Evolutia si fazele de dezvoltare ale vinului” „Procese de oxidare si reducere in vinuri”, „Precipitarile tartrice”, „Casarile”, „Bolile si defectele vinului”, „Parametrii analitici”. Lucrare de proportii, insumand aproape 1.500 de pagini, rod al unei sarguincioase munci de echipa, Tratatul valorifica o bogata bibliografie de specialitate si experienta autorilor, recunoscuti pentru contributiile stiintifice in domeniul oenologiei.