Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
38,15 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Toponimia judetului Tulcea. Consideratii sincronice si diacronice

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 973-166-309-6
Editura: Lumen
Autor: Laura-Diana Cizer
Toponimia judetului Tulcea. Consideratii sincronice si diacronice este scrisa de Laura-Diana Cizer si aparuta la Editura Lumen.

Toponimia judetului Tulcea. Consideratii sincronice si diacronice este scrisa de Laura-Diana Cizer si aparuta la Editura Lumen.

"Volumul reprezinta o lucrare ce isi propune o cercetare lingvistica a toponimiei existente in limitele judetului Tulcea. Obiectivul principal al acestui volum, este realizarea unui studiu lexical-semantic si derivational, dar si istorico-etimologic al toponimiei tulcene. In cadrul acestui studiu sunt examinate categorii de nume topice precum macrotoponime (nume de fluvii, rauri, localitati), dar si microtoponime (nume de paraie, vai, valcele, dealuri, movile, piscuri, terenuri agricole, etc). Ca si principii de abordare a problemelor de toponimie, sunt mentionate criteriul sincronic (static, pe orizontala in timp), dar si diacronic (istoric, pe verticala in timp). Demersul interprins in conceperea acestei lucrari reprezinta o incercare modesta de a realiza o privire de ansamblu asupra aspectelor mentionate mai sus, fara insa a se pretinde o cercetare exhaustiva, unele teme ramand in continuare deschise cercetarii."

Mai multe informatii
AutorLaura-Diana Cizer
CategorieStiinte umaniste
EdituraLumen
ISBN973-166-309-6
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.