facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Teste de parcurs pentru Evaluarea Nationala 2021. Limba si literatura romana. Clasa a 8-a - Florin Ionita, Florentina Leucutia, Marilena Lascar, Liliana Paicu, Iulia Stinga - Editura Art

Teste de parcurs pentru Evaluarea Nationala 2021. Limba si literatura romana. Clasa a 8-a - Florin Ionita, Florentina Leucutia, Marilena Lascar, Liliana Paicu, Iulia Stinga - Editura Art

24,00 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 978-606-076-013-9
Editura: Art
Numar pagini: 288
Data aparitiei: 2020
Limba: Romana
Colectia: ArtKlett
Format carte: 190x260
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Teste de parcurs pentru Evaluarea Nationala 2021. Limba si literatura romana. Clasa a 8-a scrisa de Florin Ionita, Florentina Leucutia, Marilena Lascar, Liliana Paicu si Iulia Stinga a aparut la editura Art in anul 2020 si face parte din categoria Invatamant si educatie.

Dragi elevi,

Sunteti prima promotie care a studiat limba si literatura romana dupa o noua programa scolara si a utilizat manuale care o aplica. Si veti fi, de asemenea, prima promotie a carei pregatire va fi evaluata pe baza unui nou tip de subiecte. Acest lucru n-ar trebui sa fie motiv de ingrijorare. Schimbarea este normala, avand in vedere ca vreme de patru ani ati urmat un alt parcurs fata de colegii din generatiile precedente, iar programa de examen are in vedere tocmai acest fapt.

Prin volumul pe care vi-l propunem ne dorim ca, familiarizandu-va cu noul model de subiecte, sa va fim de ajutor in pregatirea examenului care va asteapta la final de gimnaziu.

Cartea are doua sectiuni.

Prima sectiune cuprinde 35 de teste repartizate astfel incat sa urmareasca pas cu pas parcurgerea materiei predate in clasa a VIII-a. Asadar, pentru fiecare saptamana a anului scolar am pregatit cate un test pe care sa-l rezolvati in cele 120 de minute cat dureaza proba de examen. Desigur, intre noutatile saptamanii sunt de fiecare data incluse, conform programei, continuturi studiate in anii anteriori, astfel incat niciun test nu va cuprinde doar cunostinte ale momentului.

Testele 1-7 valorifica in mare parte materia celui de al doilea semestru al clasei a VII-a, predata online, si care, tocmai de aceea, se recomanda a fi reluata in prima parte a noului an. Celelalte 28 de teste sunt ordonate astfel incat sa fie rezolvate in continuare, saptamanal, in ritmul in care se avanseaza cu predarea materiei clasei a VIII-a.

A doua sectiune cuprinde solutii ale unora dintre exercitiile testelor - si ne referim aici la itemii obiectivi (cu alegere duala sau multipla) -, dar mai ales recomandari privind pasii de urmat pentru rezolvarea unor cerinte mai complexe, care isi propun sa evalueze in primul rand abilitatea de a comunica logic si corect in limba romana. Asadar, este vorba nu despre memorare in vederea reproducerii unor compuneri-tip, ci de redactarea textului scris de diverse tipuri si dimensiuni, in acord cu anumite cerinte ale programei de examen.

Mult succes!

(Autorii)

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Pret
Valoare
Calitate
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...