Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
23,98 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Telejurnalul de noapte

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 973-645-148-8
Editura: Vremea
Cartea Telejurnalul de noapte scrisa de Doina Jela a aparut la editura Vremea si face parte din Colectia Fapte, Idei, Documente.

Cartea Telejurnalul de noapte scrisa de Doina Jela a aparut la editura Vremea si face parte din Colectia Fapte, Idei, Documente.

Telejurnalul de noapte e unul dintre cele mai puternice rechizitorii ale comunismului pe care mi-a fost dat sa le citesc. Literatura de sertar in sensul cel mai deplin al cuvantului (…) ar mai trebui spus ca avem de-a face cu o carte admirabil scrisa, in care distanta de la ochi la stilou e redusa la minimum. (…) Nu ai, incheind lectura, decat un singur regret: ca strivita, coplesita de nebunia lumii iesita din tatani, autoarea decide sa intrerupa redactarea jurnalului. Lucrurile se petreceau in toamna lui 1989. Mircea Mihaies • Cuvantul Insemnarile Doinei Jela sunt fisele cotidiene ale unei maladii generale si individuale, ce coboara tot mai adanc in structura fiintei, alcatuind o radiografie a eului si societatii facuta sub imperativul cel mai strict al adevarului. Autoarea se considera de altfel un acorespondent de razboia, un amartora (solutie opusa exilului, alta varianta existentiala ce bate mereu prin paginile cartii), pregatind reportajul sau dosarul unei epoci infernale in vederea unei judecati mai curand postume. Recuperand cotidianul in detaliile sale grotesti sau aberante, cu o insistenta deopotriva de lucida pentru peisajul exterior si pentru cel launtric, Jurnalul Doinei Jela este o marturie cruda, prin inclementa si acuitate, despre o epoca a existentelor strivite. Alexandru Cistelecan • Vatra Socotim Telejurnalul de noapte al Doinei Jela o scriere de prima mana a aliteraturii subiectivea de la noi, inchinata temei regimului comunist, in vecinatatea celor semnate de Ion. D. Sirbu, Mircea Zaciu, Daniel Vighi, Liviu Antonesei, Vasile Gogea si last but not least, Paul Goma. Gheorghe Grigurcu - Romania literara

Mai multe informatii
CategorieLiteratura romana
EdituraVremea
ISBN973-645-148-8
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.