Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
45,00 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Spionul-sef al lui Hitler. Misterul Wilhelm Canaris

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-103-850-6
Editura: Rao
Autor: Richard Bassett
Data aparitiei: 2009
Cartea Spionul-sef al lui Hitler. Misterul Wilhelm Canaris scrisa de Richard Bassett a aparut la editura Rao si face parte din Colectia Biblioteca RAO.

Cartea Spionul-sef al lui Hitler. Misterul Wilhelm Canaris scrisa de Richard Bassett a aparut la editura Rao si face parte din Colectia Biblioteca RAO.

O carte captivanta, ce incearca sa desluseasca misterul amiralului Canaris care a ajutat Marea Britanie sa castige al Doilea Razboi Mondial. Povestea amiralului german Wilhelm Franz Canaris prezinta alternativele pe care cei aflati la putere le-au avut la dispozitie in momentul cel mai dificil al istoriei secolului XX. Cartea nu se opreste aici, ci prezinta traiectoria urmata de Canaris, care in 1935 a fost numit sef al serviciului de spionaj militar german (Abwehr), dar apoi s-a opus planurilor lui Hitler. Socat de bestialitatea acestuia, de uciderea evreilor polonezi, Canaris a participat activ la efortul de a pune capat dictaturii si a incercat sa organizeze o lovitura de stat (esuata). Desi cei mai multi membri ai „cercului lui Canaris“ au fost executati de Gestapo sau au ales sa se sinucida, Canaris a continuat sa lupte impotriva lui Hitler si a intervenit pentru a salva numeroase victime ale persecutiilor naziste, inclusiv mai multe sute de evrei, pe motiv ca ar fi fost „agenti“ ai sai, de care nu se putea lipsi. In 1944, Hitler il demite si Canaris este arestat la domiciliu, iar mai apoi un tribunal militar al SS il gaseste vinovat si este executat prin strangulare lenta.

Mai multe informatii
AutorRichard Bassett
CategorieDezvaluiri si controverse
Data aparitiei2009
EdituraRao
ISBN978-973-103-850-6
Numar pagini388
Tip copertaBrosata
TraducatorAlexandru Retegan
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.