Scrieti o recenzie
Socul: cultivare, utilizari in gastronomie si in farmacia casei - Kohut Ildiko - Editura Casa
Cartea Socul: cultivare, utilizari in gastronomie si in farmacia casei scrisa de Kohut Ildiko a aparut la editura Casa in anul 2016 si face parte din categoria Casa, gradina si hobby.
Socul este o planta apreciata si cunoscuta intr-un areal imens. In lunile mai — iunie, cand este perioada de inflorire a socului, camarile din multe gospodarii sunt invadate de cantitati mari, semnificative de sirop de soc, iar in sezonul rece (cel al racelilor) ceaiul aromat de flori de soc are o mare trecere. Socul se evidentiaza si ca planta decorativa, speciile sale cu frunze colorate, fiind punctul de atractie in foarte multe gradini.
Lecturand aceasta carte, cititorul obtine multe informatii despre istoricul plantei, despre superstitiile legate de diferitele specii de soc, precum si despre speciile inrudite. In paginile cartii sunt prezentate posibilitatile de valorificare ale socului ca planta ornamentala, medicinala si, nu in ultimul rand, ca materie prima pentru diferite produse alimentare. Cititorul primeste indicatii referitoare la perioada de recoltare a socului din flora spontana, precum si sfaturi legate de cultivarea acestuia.
Speram ca aceasta carte sa deschida pofta cititorului de a testa retetele delIcioase prezentate in paginile ei.
Autor | Kohut Ildiko |
---|---|
Categorie | Casa, gradina & Hobby |
Colectia | Gradina noastra |
Data aparitiei | 2016 |
Editura | Casa |
Format | 160x200 |
ISBN | 978-606-787-007-7 |
Numar pagini | 80 |
Tip coperta | Necartonata |
Traducator | Diana Quai |
Transport Gratuit | Nu |
Ratings & Reviews
Scrieti o recenzie