Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

TRANSPORT GRATUIT la comenzi mai mari de 70 lei!

Scara leilor I-II

Autori: Doina Uricariu
62,57 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 978-973-46-2160-6
Editura: Polirom
Numar pagini: 824
Data aparitiei: 2011
Limba: Romana
Format carte: 120x185

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plata Returnare produs in 30 de zile Transport gratuit

Transport gratuit
  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Lucrarea Scara leilor I-II, de Doina Uricariu a aparut la editura Polirom.

Cele două volume intitulate Scara leilor continuă periplul memoriei început în Maxilarul inferior (Premiul Cititorilor oferit de Observator cultural) cu povestea tatălui autoarei, Gheorghe Uricariu, şi reconstrucţia Europei, asemeni unei reconstrucţii a unei părţi anatomice distruse de un glonte exploziv. Aşa cum viaţa şi faţa desfigurată a unui tînăr ofiţer, în timpul bătăliei de la Oarba de Mureş, are nevoie de peste 39 de intervenţii chirurgicale, tot aşa istoria României, a Europei şi a lumii au nevoie de o complexă reconstrucţie a memoriei şi istoriei, distruse în deceniile comunismului, instalat împotriva voinţei popoarelor, după împărţirea Europei şi a zonelor de influenţă ce a urmat Conferinţei de la Ialta.

Unul din articolele Conferinţei de la Ialta va sta la baza marilor deportări care vor smulge milioane de oameni spre a-i duce în Siberia să muncească şi de cele mai multe ori să moară, pe considerente de apartenenţă la teritorii devenite după război parte din URSS. Povestea părinţilor autoarei are în spate chiar lupta cu acest articol care a generat exodul deportărilor.

Cititorul află enorm de multe lucruri despre România anilor 1941-1947, despre condiţiile care au schimbat destinul nostru în următoarele decenii, dar şi în perioada tranziţiei post-comuniste. Descoperă adevăruri incredibile, taine îngropate în corespondenţa diplomatică şi rapoartele serviciilor secrete. Istoria are o parte vizibilă şi o parte ascunsă, precum faţa lunii, o parte retorică, declarativă şi alta reală, tăinuită, ascunsă ochilor lumii de marii decidenţi care acţionează subteran, ca şi cum ar fi instrumentată de forţe oculte.

Doina Uricariu îşi construieşte amplul excurs memorialistic şi documentar urmărind pas cu pas mărturiile Regelui Mihai, ale arhivei exilului Majestăţii Sale de la Versoix pe care a cercetat-o în noiembrie-decembrie 1990, cu documente diplomatice emise de servicii secrete, documente care pun în lumină lupta anticomunistă a României din prima clipă a ocupaţiei sovietice.

Scrie propria ta recenzie

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Valoare
Calitate
Pret
Array ( [0] => 232 [1] => 334 [2] => 336 ) | 336
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...
Lei
Inscrie-te la newsletter
5% discount pe care il poti folosi la prima comanda de pe site in termen de 5 zile.
Aboneaza-te
Coupon: