Scrieti o recenzie
Pret standard 29,90 Lei Pret special 23,92 Lei
Sanda Marin si marea carte de bucate a romanilor - Dan-Silviu Boerescu - Editura Neverland
In stoc
Cod produs: 978-606-9602-16-4
Editura: Neverland
Autor: Dan Silviu Boerescu
Data aparitiei: 2022
Cartea Sanda Marin si marea carte de bucate a romanilor scrisa de Dan-Silviu Boerescu a aparut la editura Neverland in anul 2022 si face parte din categoria Memorii, biografii si jurnale.
Sanda Marin si marea carte de bucate a romanilor - Dan-Silviu Boerescu - Editura Neverland este disponibil pentru cumparare numai in trepte de 1
Cartea Sanda Marin si marea carte de bucate a romanilor scrisa de Dan-Silviu Boerescu a aparut la editura Neverland in anul 2022 si face parte din categoria Memorii, biografii si jurnale.
Sanda Marin (numele adevarat fiind Cecilia Maria Zapan, nascuta Simionescu, decembrie 1900, Iasi - 1961, Bucuresti) este autoarea celei mai celebre carti de bucate romanesti. Ea a venit pe lume intr-o familie din elita intelectualitatii Iasului. Tatal ei, carturarul Ion Simionescu, a fost un reputat om de stiinta, naturalist, paleontolog si geograf, devenit profesor universitar de foarte tanar, la nici 30 de ani. Micuta Cecilia s-a bucurat de cea mai aleasa educatie. Stapanea la perfectiune germana, franceza si engleza, a studiat pianul la Paris si apoi in tara cu faimoasa Florica Musicescu, profesoara lui Dinu Lipatti si a lui Dan Grigore. Casatorita cu Mihai Zapan, doctor in chimie, Cecilia Maria si-a transformat caminul intr-o oaza de bucurie pentru prietenii pe care ii incanta exclusiv cu creatii gastronomice proprii.
Pe la inceputul anilor '30, nemultumita de cartile de bucate existente pe piata, Cecilia Maria Zapan s-a hotarat sa demonstreze cu forte proprii ca si gatitul poate fi o arta. Nefiind prea sigura de succesul cartii, si-a ales un pseudonim care urma sa devina un termen de prima referinta pentru gurmanzi: Sanda Marin. Este de mentionat ca tatal sau, profesorul Ion Simionescu, era directorul Editurii Cartea Romanesca, din Bucuresti, unde a fost publicata Cartea de bucate.
Cartea de bucate a Sandei Marin a aparut in 1936 in editura Cartea Romaneasca, fiind prefatata de Pastorel Teodoreanu. Volumul continea nu mai putin de 1.300 de retete culinare cunoscute in bucataria romaneasca, autohtone si imprumutate sau inspirate din alte traditii gastronomice. Cartea a reaparut dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial intr-o editie prescurtata, adaptata la ideologia si la lipsurile alimentare din timpul comunismului; a fost republicata, mai apoi, in zeci de editii succesive.
Autor | Dan Silviu Boerescu |
---|---|
Categorie | Memorii & Eseistica |
Data aparitiei | 2022 |
Editura | Neverland |
Format | 200x145 |
ISBN | 978-606-9602-16-4 |
Numar pagini | 208 |
Tip coperta | Necartonata |
Transport Gratuit | Nu |
Ratings & Reviews
Ratings & Reviews
Scrieti o recenzie
De acelasi autor
- Sanda Marin si marea carte de bucate a romanilor - Dan-Silviu Boerescu - Editura NeverlandPret standard 29,90 Lei Pret special 23,92 Lei
- Familia Regala, istorii patimase - Dan-Silviu Boerescu - Editura NeverlandPret standard 49,00 Lei Pret special 39,20 Lei
- Cella Delavrancea si povestile ei incredibile de amor si arta - Dan-Silviu Boerescu - Editura NeverlandPret standard 29,90 Lei Pret special 23,92 Lei
- Veronica Micle, o victima a istoriei. Femei fascinante din Romania - Dan-Silviu Boerescu - Editura NeverlandPret standard 29,90 Lei Pret special 23,92 Lei
- Charles al III -lea. Biografie neoficiala - Dan Silviu Boerescu - Editura NeverlandPret standard 39,90 Lei Pret special 31,92 Lei