Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Ruga pentru Katerina Horovitzova

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-606-588-676-6
Editura: Curtea Veche
Data aparitiei: 2014
Ruga pentru Katerina Horovitzova, aparuta la Editura Curtea Veche este prima carte a lui Arnost Lustig tradusa in limba romana. Katerina Horovitzova este o tanara care viseaza sa fie o dansatoare faimoasa

Ruga pentru Katerina Horovitzova, aparuta la Editura Curtea Veche este prima carte a lui Arnost Lustig tradusa in limba romana.

Katerina Horovitzova este o tanara care viseaza sa fie o dansatoare faimoasa. Nu si-a contrazis niciodata tatal, dar odata ajunsa pe rampa de triere a lagarului, viata vrea cu orice pret sa invinga: „Nu vreau sa mor“, spune ea si isi paraseste familia in voia unei sortii atat de clare. Se alatura unui grup de industriasi ce fac parte dintr-un transport special, parte a unui schimb de prizonieri.

Ce pret are o viata? Destul, dar nu imposibil, din punctul de vedere al conducatorului informal al grupului de privilegiati, domnul Herman Cohen. Sub aripa sa protectoare se va afla Katerina Horovitzova si domnul Cohen, om de cuvant si de afaceri, este foarte multumit de rigoarea nemteasca ce presupune chitante, inscrisuri si documente de tot felul. Acestea sunt dovezi ale intelegerii la care s-a ajuns, dovezi ale solutiei finale in urma careia un tren trebuie sa ii duca spre libertate. 

La scurt timp dupa aparitie, in 1965, romanul a fost ecranizat in regia lui Antonin Moskalyk, iar in anul 2012 o dramatizare a fost jucata in cateva tari central-europene.

Mai multe informatii
CategorieLiteratura contemporana
Data aparitiei2014
EdituraCurtea Veche
ISBN978-606-588-676-6
Numar pagini176
TraducatorDan Mircea Duta
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.