facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

- 49%
  • RSO/DS. O noua provocare pentru intreprinderea romaneasca

RSO/DS. O noua provocare pentru intreprinderea romaneasca

Pret normal: 59,00 Lei

Promotie30,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-670-544-1
Editura: Sedcom Libris
Numar pagini: 460
Data aparitiei: 2016
Limba: Romana

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Lucrarea RSO/DS. O noua provocare pentru intreprinderea romaneasca, realizata de Dumitru Zait si Blandine Vanderlinden a aparut la editura Sedcom Libris.

Prin continutul pe care il furnizeaza, rezultat dintr-o cercetare focalizata pe o asemenea problematica, cartea pe care o oferim acum specialiştilor si pasionatilor angajati in actiuni responsabile si sustenabile, propune o viziune pronuntat critica si constructiva asupra a ceea ce intreprinderea romaneasca, mai ales cea cu capital integral sau majoritar autohton, ar trebui si ar putea sa intreprindă pentru a beneficia de avantajele competitive pe care i le poate oferi angajarea prin RSO (responsabilitatea sociala a organizatiei) si DS (dezvoltare sustenabila) a realizarii misiunii si obiectivelor sale.
Este insa importanta, in acest sens, implicarea conjugata a mai multor factori organizationali si institutionali, in egala masura: managementul intreprinderii, guvernul, administratiile regionale si locale, sindicatele, organizatiile si asociatiile nonlucrative etc. Sistemele de formare, cele universitare, in primul rand, pot si trebuie sa fie angajate in acest sens, managerii din intreprinderi provenind, cel putin in majoritatea lor, din acest spatiu.
Angajarea intreprinderii prin RSO si DS nu inseamna creare sau ameliorare de imagine prin opere caritabile, filantropice sau de mecenat, ci si posibilitatea de a obtine avantaj competitiv prin angajarea de actiuni si practici, simultan sau succesiv, favorabile bunei functionari si obtinerii performantei. Pentru a ajunge aici, intreprinderea are nevoie de un leadership transformational puternic, capabil sa initieze si sa antreneze schimbari majore la nivel de cultura organizationala. Recunoasterea culturii organizationale si integrarea angajatilor în filosofia şi valorile acesteia nu mai reprezinta, asadar, doar o problema de intreprindere si de leadership, fiind solicitat un efort mai amplu, national, regional, local, administrativ, politic si cultural, fara ca lista sa se opreasca aici.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Pret
Valoare
Calitate
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...