facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Romanii. Eseuri despre Unire - Ioan-Aurel Pop - Editura Scoala Ardeleana

Romanii. Eseuri despre Unire - Ioan-Aurel Pop - Editura Scoala Ardeleana

55,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-606-797-382-2
Numar pagini: 340
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Format carte: 160x230
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Romanii. Eseuri despre Unire scrisa de Ioan-Aurel Pop a aparut la edituraScoala Ardeleana in anul 2019 si face parte din categoriaMemorii si eseistica.

Cel mai intelept lucru la Centenarul Marii Uniri este sa ne adunam energiile intr‑un singur suvoi si sa ducem mostenirea numita Romania inainte, cu gandul la ceea ce am fost si am mai putea sa fim.

Fragment din carte:

Numele popoarelor si ale statelor au o semnificatie aparte, poarta in ele o intreaga istorie, vin din trecut si privesc spre viitor. Despre trecutul popotului roman si al Roaniei se scriu adesea lucruri de mare profunzime, dar si texte grav distorsionate, justificabile,  pana la un punct, de marasmul comunist, de impunerea in acei ani a unei viziuni artificiale, controlate de puterea totalitara. Se remarca aici cliseele (erorile) propagandistice prin care romanii erau declarati eterni, vechi de mii de ani, gloriosi si imaculati etc., clisee care au determinat reactii vehemente, multe disproportionate. Unele dintre neadevarurile ivite recent se altoiesc si pe faima proasta a unei mici parti a diasporei noastre ratacitoare si, adesea, prea prezente si galagioase. Astazi dezorientarea este sau pare sa fie mai mare ca oricand. Uneori se afirma, prin varii mijloace, ca romanii nu au practiv istorie, ca sunt recent formati, ca au avut dinastie cumana, ca sunt romi sau, dimpotriva, ca sunt pelsagi ori daci curati, crestini de dinainte de Hristos, vorbitori de latina inainte de romani etc.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...