Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
25,00 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Romania postcomunista: istorie si istoriografie

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-726-829-7
Editura: Limes
Autor: Ovidiu Pecican
Cartea Romania postcomunista. Istorie si istoriografie scrisa de Ovidiu Pecican a aparut la editura Limes Cluj si face parte din Colectia Limb.

Cartea Romania postcomunista. Istorie si istoriografie scrisa de Ovidiu Pecican a aparut la editura Limes Cluj si face parte din Colectia Limb.

Proiectul trilogiei dedicate istoriei si istoriografiei din Romania, menit sa acopere intreaga durata a istoriei noastre contemporane (din 1918 pana astazi) se incheie cu prilejul publicarii volumului de fata. De asta data explorarile echipei de autori reunite in paginile cartii se dedica anilor de dupa caderea dictaturii personale a lui Nicolae Ceausescu si a comunismului din Europa si din Romania. Suntem, altfel spus, in plina istorie recenta, chiar imediata, etapa initiata de rasturnarea de regim politic din decembrie 1989 ale carei procese sunt in plina desfasurare, dar care, chiar si asa, permite precizari, developari, observatii referitoare la tendinte ori rezultate de etapa. Cei care semneaza studiile sunt autori acreditati prin diplome academice si, uneori, prin pozitii universitare ori in cercetare. Nici varstele nu sunt doar de un fel, tinerii alaturandu-se seniorilor. O seama de colaborari au venit din strainatate.Unele consideratii cu privire la discursul puterii de dupa 1989 si semantica lui in raport cu opozitia (Hadrian Gorun), parcursurile relatiilor externe romanesti fata cu problematica europeana (Sabina Fati) sunt sondaje care jaloneaza cadrele in care ne miscam atat la nivel discursiv, cat si pe planul strategiilor aplicate. Istoriografia si polarizarile ei recente sunt abordate in cateva chestiuni nodale: cum arata viziunea asupra trecutului a istoriei oficiale alcatuite in cel mai inalt for stiintific al Romaniei (Ovidiu Pecican), cum mai opereaza mitologia dacista asupra mintilor celor mai pasionate, dar nu necesarmente si cele mai instruite (Dragos Sdrobis) si modul cum se elaboreaza reflectia asupra comunismului astazi (Gabriel Moisa) sunt unele dintre ele. Experienta acumulata in arhivele romanesti de un cercetator american (Paul E. Michelson) si munca la unul dintre anuarele specializate in studiul trecutului.

Mai multe informatii
AutorOvidiu Pecican
CategorieLiteratura romana
EdituraLimes
ISBN978-973-726-829-7
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

  1. Lumea care n-a fost
    Rating:
    %
    Pret standard 29,95 Lei Pret special 26,96 Lei
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.