facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Rezilienta si manifestari clinice in comportamentul persoanelor izolate, disparute, retinute sau capturate - Editura ASCR

Rezilienta si manifestari clinice in comportamentul persoanelor izolate, disparute, retinute sau capturate - Editura ASCR

45,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-606-977-036-8
Editura: ASCR
Numar pagini: 215
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Format carte: 165 x 235
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Rezilienta si manifestari clinice in comportamentul persoanelor izolate, disparute, retinute sau capturate scrisa de Vasile Marineanu a aparut la edituraASCR in anul 2019 si face parte din categoriaStiinte umaniste.

Lucrarea de fata reprezinta un ghid operational pentru psihologii SERE (Survival, Evasion, Resistance, Escape). Scopul acestui ghid este sa furnizeze psihologilor care lucreaza in domeniul SERE cunostinte empirice esentiale, practici validate stiintific si consideratii etice necesare indeplinirii atributiilor profesionale.

Fragment din lucrare: De obicei, majoritatea persoanelor care supravietuiesc unui dezastru sau unui eveniment cu potential traumatic experimenteaza reactii psihologice si emotionale similare. Cei mai multi indivizi vor intelege, probabil, aceste reactii ca raspunsuri normale la evenimente anormale si vor reveni rapid la functionarea anterioara. Unii vor ramane mai mult timp afectati, cu sechele emotionale, care vor necesita mai mult timp, si, eventual, tratament profesionale pentru a reveni la functionarea anterioara. Este posibil ca, in cele din urma, un procent mic sa nu se recupereze niciodata pe deplin. De aceea, este destul de dificil de prezis cine si ce va experimenta si  cine va avea probleme pe termen lung. In plus, aceasta problema devine si mai complicata din cauza tendintei, de altfel bine intetionata, a mai multor profesionisti in domeniul sanatatii mintale de a patologiza aceste reactii normale la stresul traumatic. Multe dintre reactiile psihologice descrise in acest capitol sunt in esenta lor, expresia unor mecanisme defensive, dar ele devin problemtatice atunci cand incep sa interfereze substantial cu eforturile de supravietuire sau inhiba in mod semnificativ comportamental adaptativ. Nu toata lumea va experimenta, insa, aceste reactii la acelasi nivel de intensitate si/sau cu aceeasi durata. Gradul in care aceste reactii psihologice vor avea un impact negativ asupra recuperarii depinde de un numar de factori individuali de personalitate, de nivelul de pregatire pentru supravietuire, de reactiile individuale sau de grup in timpul evenimentului, precum si de eforturile de reintegrare/recuperare in urma evenimentului. Cele mai frecvente intalnite reactii psihologice in urma unui experiment de supravietuire, conform Leach (1994), includ: panica, anxietate paralizanta, distorsiuni perceptive, negare, reactii depresive, hiperactivitate, stereotipii comportamentale, furie, vinovatie si cadere psihica.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Valoare
Calitate
Pret
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...