Portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 21:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Retete pentru postul nasterii Domnului

10,00 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 978-606-93487-8-9
Editura: Lumea credintei
Numar pagini: 72
Data aparitiei: 2015
Limba: Romana
Format carte: 150x215

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plata Returnare produs in 30 de zile Transport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Retete pentru postul nasterii Domnului a aparut la editura Lumea Credintei.

În zilele noastre, postul a fost "încărcat" cu diverse valenţe curative. Astfel, el nu mai este o jertfă personală într-o periodică încercare de răscumpărare a păcatelor şi de mărire a lui Dumnezeu, aşadar de mic efort personal întru slava Celui de Sus... Nu, el devine cură de detoxifiere, cură de purificare trupească, prilej de regim de slăbire - lucru care ne îndepărtează definitiv de latura sa jertfelnică. Desigur, prin această mică jertfă el devine şi curativ, căci nimic din ce a rânduit Dumnezeu şi Biserica Ortodoxă nu poate fi dăunător omului. Dar invers "sistemul" chiar nu funcţionează: nu se poate vindeca sufletul dacă postul este administrat doar ca o simplă cură de detoxifiere!

A devenit din ce în ce mai greu de ţinut postul, chiar dacă magazinele sunt acum pline cu tot felul de oferte alimentare. De ce oare? Deoarece postul a ajuns să fie un efort solitar. El nu mai este , aşa cum era pe vremuri, o bucurie de obşte - atunci când comunităţi întregi posteau laolaltă. Ei bine, astăzi, în lumea civilizată, trebuie să înfrunţi cu tenaciatate mirosul grătarului bine asezonat cu usturoi şi cimbru al vecinului, care, eventual, lasă şi uşile şi ferestrele larg deschise, să simtă fiecare cu ce se înfruptă el... Ba chiar se mai aude şi veselul îndemn: "Ia adu şi tu berea aia de la rece!"... Iar tu trebuie să înduri toate mirosurile/ aromele oraşului care prăjeşte, fierbe, coace... fără oprire. La supermarket - pui la rotisor, pe stradă - pizza ori şaorma... şi uite aşa flămânzeşti cu gândul, permanent. Înainte vreme, în tot satul, la vremea postului, nu mai mirosea a fiertură cu carne... Dar tocmai asta poate face urcuşul mai bine răsplătit şi bucuria mai mare.

Aşadar, în aceste reţete nu veţi găsi bere fără alcool, nici şniţele de post cu E-uri, nici cârnaţi vegetali care gem de aditivi alimentari. Vom folosi doar ingrediente bune, care nu încearcă să păcălească mintea şi papila omului modern, năvălit de mâncare. Noi doar încercăm să păstrăm mintea şi trupul omului pe timpul postului cu bucurie şi drag faţă de această rânduială mult prea comentată şi prea puţin trăită aşa cum se cuvine: cu fericire, blândeţe şi inimă senină.
Ioana Bucuroiu

Scrie propria ta recenzie

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Calitate
Pret
Valoare
INFORMARE IMPORTANTĂ: În perioada sărbătorilor de iarnă livrarea comenzilor poate dura mai mult. Aceste întârzieri apar datorită numărului foarte mare de comenzi procesate de curieri. Vă mulțumim de înțelegere!
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...
Lei
Inscrie-te la newsletter
5% discount pe care il poti folosi la prima comanda de pe site in termen de 5 zile.
Aboneaza-te
Coupon: