Scrieti o recenzie
Reglati-va echilibrul acido-bazic - Christopher Vasey - Editura Curtea Veche
Cartea Reglati-va echilibrul acido-bazic scrisa de Christopher Vasey a aparut la editura Curtea Veche in anul 2019 si face parte din categoria Sanatate si diete.
Lucrarea de fata le prezinta cititorilor viziunea completa a unuia dintre cei mai renumiti naturopati din lume. Autorul subliniaza importanta echilibrului acido-bazic pentru sanatate fara sa neglijeze o explicatie premergatoare a ceea ce inseamna acest echilibru. Impreuna cu aceasta lucrare toti cei interesati vor primi o serie de raspunsuri la cele mai comune intrebari referitoare la interpretarea pH-ului urinar, alegerea alimentelor, stabilirea meniurilor alcaline, dozarea suplimentelor bazice si multe altele. Cartea este structurata in 3 parti:
- Definitia aciditatii
- Cum sa te dezacidifici prin alimentatie?
- Cum sa neutralizam si sa eliminam acizii?
Fragment din lucrare:
Ce este un acid?
Cu totii am gustat dintr-o lamaie sau dintr-o rubarba, asa ca suntem familiarizati cu cea mai evidenta caracteristica a acizilor: gustul. Insa faptul de a saliva abundent pentru a ne feri de acizii din aceste elemente, diluandu-i, ne face sa devenim constienti de o alta proprietate a lor: caracterul agresiv sau, mai precis, coroziv.
...
Din punct de vedere chimic, acizii sunt definiti ca substante ce elibereaza ioni de hidrogen (H) cand sunt in solutie cu apa. Eliberarea de ioni nu este identica sau uniforma pentru toti acizii: unii elibereaza mai multi ioni decat altii. Prin urmare, exista procente variabile de aciditate. De exemplu, rubarba sau lamaia sunt mult mai acide decat capsunile sau rosiile, care sunt si ele alimente acide.
...
Ce este o baza?
Contrat substantelor acide, bazele nu elibereaza sau elibereaza foarte putin hidrogen. De altfel, cu cat elibereaza mai putini ioni de H, cu atat ele sunt mai putin acide sau, altfel spus, cu atat sunt mai bazice.
...
La gust alimentele bazice se caracterizeaza printr-un gust slab acid. Mai mult, in cele mai bazice dintre alimente, precum bananele, migdalele, laptele proaspat, nu descoperim nici cel mai slab gust acidulat.
Mineralele bazice sunt: calciul, postasiul, magneziul, sodiul, fierul, manganul, cobaltul si arama. Dintre acestea, magneziul este mineralul aflat in cantitatea cea mai mare in organismul nostru: mai mult de un kilogram, localizat in cea mai mare parte in oase.
Categorie | Sanatate si diete |
---|---|
Data aparitiei | 2019 |
Editura | Curtea Veche |
ISBN | 978-606-44-0288-2 |
Numar pagini | 197 |
Tip coperta | Brosata |
Traducator | Elena Mirabela Fatu |
Transport Gratuit | Nu |
Ratings & Reviews
Scrieti o recenzie