facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Psalmii. Exegeza si comentarii mistice I - Liviu V. Pandrea - Editura Galaxia Gutenberg

Psalmii. Exegeza si comentarii mistice I - Liviu V. Pandrea - Editura Galaxia Gutenberg

50,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-141-766-0
Numar pagini: 456
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Format carte: 160 X 110
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Psalmii. Exegeza si comentarii mistice 1 scrisa de Liviu V. Pandrea a aparut la editura Galaxia Gutenberg in anul 2019 si face parte din categoriaReligie.

Lucrarea de fata urmareste sa ofere cititorului roman un mijloc de a intelege psalmii si de a face astfel din ei o rugaciune personala.

Fragment din lucrare: Or, fericirea nu se poate afla in nimic trecator, caci, din clipa in care iubesti ceva trecator, ravnesti si te identifici prin iubire cu ceva ce se poate pierde si, de fapt si in mod fatal, se va si pierde. Ba mai mult, chiar daca omul niciodata nu ar mai pierde lucrurile trecatoare, o data dobandite, nici atunci, si mai ales atunci, ot nu ar fi fericiti, caci sufletul omenesc, ahtiat dupa etern si capabil de infinit, nu poate fi indestulat cu lucruri trecatoare si marginite. "Astfel sunt lucrurile lumii acesteia: - spune Sfantul Giuseppe Cafasso -  pana nu le ai, ti se par mari si sunt dorite cu ardoare. Cai ai reusit sa le obtii, nunumai ca nu te mai multumesc, dar aproape te plictisesc si te indispun. Si de indata ce au trecut, par doar un vis, un nimic!"

Setea inimii noastre poate fi inselata, dar nu potolita cu ceea ce piere si sufletul poate fi ocupat pana la o vreme, dar nu si umplut cu tot ce-i limitat si efemer. Caci tot ce este trecator este nimic in comparatie cu infinitele aspiratii ale sufletului omenesc, dornice sa-l cuprinda pe Cel Necuprins, pe Dumnezeu si, cu cat cineva va cauta mai cu infrigurare ceea ce este trecator, cu atat va fi mai vrednic de compatimire si, in final, mai nefericit. Iata pentru ce, inca de la inceput, poetul inspirat ne pune in fata faptului ca, daca cineva vrea sa fie cu adevarat fericit, "trebuie sa nauiasca cum ne spune Sfantul Augustin, dupa cele vesnice pe care schimbarea norocului nicicand nu le poate rapi. Si deoarece singur Dumnezeu este vesnic, numai in Dumnezeu se poate afla fericirea."

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...