facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Probleme de aritmetica pentru performanta - Clasele 4-5 - Adrian Zanoschi

Probleme de aritmetica pentru performanta - Clasele 4-5 - Adrian Zanoschi

25,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-47-2883-1
Editura: Paralela 45
Numar pagini: 191
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Colectia: Mate 2000
Format carte: 240x170
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Probleme de aritmetica pentru performanta - Clasele 4-5 scrisa de Adrian Zanoschi a aparut la edituraParalela 45 in anul2019 si face parte din categoriainvatamant si educatie.

Ideea acestei carti s-a nascut din pasiunea noastra pentru matematica si pentru educatie, cu dorinta de a raspunde nevoilor de cunoastere si de intelegere ale copiilor aflati in pragul gimnaziului. in acest context, ne dorim ca propunerile pe care cititorul le va intalni in aceasta lucrare, sub forma de exercitii sau probleme, sa transforme informatile in cunoastere si, mai apoi cunoasterea in experienta.

Culegerea se adreseaza in primul rand elevilor de clasa a IV-a care se pregatesc pentru concursurile de admitere in clasa a V-a sau pentru alte competitii scolare si extrascolare. Ea este utila, insa, si clevilor de clasa a V-a care doresc sa aprofundeze metodele de rezolvare a problemelor de aritmetica precum si alte teme speciale de olimpiada. Continuturile sunt in acord cu programele scolare in vigoare, dar exista si cateva lectii mai deosebite. Divizibilitatea numerelor naturale, Principiul cutiei, Invarianti etc. care nu sunt in programa de clasa a IV-a, dar sunt foarte apreciate de copiii talentati la matematica. Parcurgerea cartii marcheaza punctele-cheie din drumul pe care il strabate un copil de la gandirea concreta la rationamentul abstract, prin probleme atent alese si structurate, ce evidentiaza naturaletea metodelor aritmetice si trecerea spre gandirea algebrizata. In acest sens, am incercat sa cuprindem probleme variate si interesante, sa atingem tipurile principale de rationament matematic si sa includem abordari inedite ale problemelor, cu radacini in viata reala. Structura acestei culegeri  - 25 de lecti si 121 de teste - vine in intampinarea elevilor ce isi doresc sa exerseze si sa isi dezvolte cunostintele matematice, avand in vedere - eventual participarea la evaluari specifice clasei a IV-a, la concursuri sau la olimpiada. Lectiile au fost organizate in ordinea abordarii lor scolare sau a oportunitatii studierii lor; ele contin probleme semnificative rezolvate integral la inceputul fiecarei lectii si un set de probleme propuse, variate ca tip sau ca grad inceputul fiecarei lectii si un set de probleme prop de dificultate, ale caror sugestii de rezolvare si rezultate se afla la finalul cartii. Am urmarit includerea unor probleme standard, de antrenament, cu grad de dificultate scazut sau mediu, precum si parcurgerea tipurilor principale specifice fiecarei teme in parte.

Testele au o structura standard, cu probleme ce expun progresiv copuilul la grade variate de dificultate, continand 7 probleme ce trebuie rezolvate in 60 de minute. In aceste teste veti gasi inclusiv probleme cu grad ridicat de dificulitate marcate cu semn distinctiv (*), solutile lor figurand, de asemenea, la finalul cartii. Va dorim o parcurgere captivanta si folositoare a cartii, urmata de un progres in cunoastere si de un raspuns eficient si original la provocarile pe care le veti intalni de-a lungul ei, care sa va consolideze pasiunea pentru matematica, sa va dezvolte rationamentul logic, dar si gandirea critica si Creativa.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...