Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
47,00 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Povestea doamnei Murasaki

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-689-798-6
Editura: Humanitas Fiction
Autor: Liza Dalby
Data aparitiei: 2014
Cartea Povestea doamnei Murasaki scrisa de Liza Dalby a aparut la editura Humanitas Fiction si face parte din Colectia Raftul Denisei.

Cartea Povestea doamnei Murasaki scrisa de Liza Dalby a aparut la editura Humanitas Fiction si face parte din Colectia Raftul Denisei.

In urma cu o mie de ani, cand curtea imperiala a Japoniei atingea apogeul dezvoltarii culturale si artistice, Shikibu Murasaki scria Povestea Printului Genji, primul roman al lumii, care avea sa devina o capodopera a literaturii nipone si universale. Povestea doamnei Murasaki, o adevarata „arheologie literara", rafinata si bogata in detalii, care recreeaza atmosfera stralucitei perioade Heian si contureaza cu finete profilul unei scriitoare celebre, dar misterioase, este un roman construit pe o documen-tatie laborioasa de catre Liza Dalby – singura straina ajunsa gheisa in Tara Soarelui Rasare. Shikibu Murasaki este o femeie inteligenta, cu o viata interioara complexa, pe masura intamplarilor tumultuoase care o poarta din capitala Kyoto prin sate izolate de munte, unde timpul se scurge sacru intre flori de cires si lanuri de orez si inapoi in capitala, la curtea imperiala, dominata de complicate intrigi politice. Pe fundalul unei perioade de referinta din trecutul Japoniei, readusa magistral la viata prin ritualuri poetice, gesturi ceremonioase si costume de epoca stralucitoare, povestea reala a doamnei Murasaki si povestea fictiva a Printului Genji se intrepatrund intr-un roman care devine povestea unui proces de creatie literara, povestea unei povesti.

Mai multe informatii
AutorLiza Dalby
CategorieLiteratura contemporana
ColectiaRaftul Denisei
Data aparitiei2014
EdituraHumanitas Fiction
Format130x200
ISBN978-973-689-798-6
Numar pagini472
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.