Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
Pret standard 37,00 Lei Pret special 33,30 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Politicile culturale comuniste in timpul regimului Gheorghiu-Dej

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-50-3324-8
Editura: Humanitas
Autor: Cristian Vasile
Data aparitiei: 2011
Politicile culturale comuniste in timpul regimului Gheorghiu-Dej este scrisa de Cristian Vasile si aparuta la Editura Humanitas.

Politicile culturale comuniste in timpul regimului Gheorghiu-Dej este scrisa de Cristian Vasile si aparuta la Editura Humanitas.

"Aparatul cultural romanesc din timpul regimului Gheorghiu-Dej, alcatuit dintr-o pletora de directii, servicii, comisii, comitete, consilii, toate in structura guvernului, executa cu obedienta indicatiile trasate de sus in jos de o liota de inspectori, instructori, sefi de sector din structura Sectiei de Agitatie si Propaganda a Comitetului Central. In acest hatis birocratic si ideologic, care isi schimba mereu organigrama si asa complicata, se decid in cele mai mici detalii aspectele vietii culturale si artistice din Republica Populara Romana: tiraje, repertorii, cifre de scolarizare, sanctiuni, recompense, onorarii, calatorii de documentare, prelucrari ideologice etc. Dupa multe zeci de ani, in acest labirint birocratic si ideologic nu oricui ii este dat sa intre, ci doar unui cercetator curajos, tenace si avand exercitiul certificat al investigatiei si al analizei istorice. Acest cercetator este Cristian Vasile." de la editor "Cu aceeasi minutiozitate critica si cu acelasi respect plin de discernamant pentru documente, devedite si in cartile sale anterioare, Cristian Vasile exploreaza viata culturala din Romania anilor '50 si '60, un mediu aflat sub presiunile covarsitoare ale ideologicului, osciland intre cedare, ambiguitate si

Mai multe informatii
AutorCristian Vasile
CategorieStiinte umaniste
Data aparitiei2011
EdituraHumanitas
ISBN978-973-50-3324-8
Numar pagini342
Tip copertaBrosata
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.