facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Poezii - Mihai Eminescu - Editura Humanitas

Poezii - Mihai Eminescu - Editura Humanitas

65,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-50-6365-8
Editura: Humanitas
Numar pagini: 603
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Format carte: 150x215
Tip coperta: Cartonata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Poezii scrisa de Mihai Eminescu a aparut la edituraHumanitas in anul 2019 si face parte din categoriaBeletristica.

Lucrarea de fata le ofera cititorilor o parte destul de insemnata a operei marelui poet roman, Mihai Eminescu. Poemele sunt ordonate potrivit anilor in care au fost scrise si sunt insotite de note ample care evoca elemente biografice. Antologia surprinde evolutia poetului care a debutat in perioada pasoptista, ducand lirica romneasca la apogeul romantismului.

Accesul cititorului la acest teritoriu este insa conditionat de efortul de a explora el insusi si de a se orienta intr-un domeniu specializat si destul de complex. De fapt, un adevarat hatis al stiintei, asa cum nu numai eminescologia, ci si orice stiinta ne pune in fata. E inutil sa spunem ca o editie critica aduce contributii esentiale la cercetarea domeniului, dar ca tocmai complexitatea ei o condamna la izolare si la fatala descurajare a "amatorului de poezie", care nu mai are in fata propriu-zis texte, ci inventarieri de variante, de manuscrise, discutii in jurul unuor probleme legate de descifrare etc. Chiat Petru Cretia, unul dintre continuatorii proiectului, admite ca volumele de Opere sunt greu accesible uzului curent: "Greu se descurca si cei mai avizati. Consultarea fructuoasa a venerabilei editii reclama ea insasi o severa specializare. In 1939 Iorga declara, intr-o comunicare academica: "Matematica adnotatorului va putea fi foarte cu greu urmarita. Eu unul n-o pot face usor: uneori ma pierd." "

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Valoare
Calitate
Pret
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...