facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Planificare urbana. Urbanism. Doctrina si reglementari juridice

Planificare urbana. Urbanism. Doctrina si reglementari juridice

40,00 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 978-606-26-0585-8
Numar pagini: 344
Data aparitiei: 2016
Limba: Romana

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Lucrarea Planificare urbana. Urbanism. Doctrina si reglementari juridice, de Elena Maria Minea a aparut la editura Pro Universitaria.

Aceasta lucrare se constituie intr-o pledoarie interesanta și convingatoare vizavi de abordarea multidisciplinara a domeniului planificare urbana in Romania. Lucrarea analizeaza probleme semnificative legate de procesul de urbanizare și configurare a spațiului urban din Romania, utilizand aparatul conceptual și instrumentele specifice politicilor publice, managementului public, planificarii urbane precum și științelor juridice (dreptul urbanismului).
Cartea Planificare urbana. Urbanism. Doctrina și reglementari juridice abordeaza in cuprinsul celor zece capitole teme variate care se circumscriu domeniului dezvoltare urbana și amenajarea teritoriului, putandu-se remarca doua mari module tematice: un prim modul, care abordeaza dintr-o perspectiva interdisciplinara teme precum evoluția procesului de urbanizare, locuirea, mobilitatea urbana etc.; un modul secund, de factura juridica, care prezinta reglementarile mai importante din domeniul urbanismului și amenajarii teritoriului. Cartea conține de asemenea o colecție de studii/eseuri foarte interesante, reprezentand contribuțiile autoarei in domeniul planificarii urbane din ultimii ani. Se remarca studiul despre iluminat public și publicitate stradala, care abordeaza aceste probleme dintr-o perspectiva non-tehnica, a politicilor publice, punand accentul pe rolul jucat de proiectanții urbani in optimizarea iluminatului stradal și implicit in creșterea calitații vieții indivizilor in spațiul urban (se abordeaza inclusiv problematica securitații in mediul urban). Tot ca un element de noutate putem menționa și eseul despre atractivitate teritoriala care conține reflecții importante in lumina creșterii relevanței și a importanței unor domenii/subdomenii precum marketingul teritorial și city brandingul pentru planificarea urbana moderna.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Pret
Valoare
Calitate
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...