Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
9,99 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Perla Chinei

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-46-1816-3
Editura: Polirom
Data aparitiei: 2010
Perla Chinei

Cartea Perla Chinei scrisa de Anchee Min a aparut la editura Polirom.

Conceput ca o biografie fictionala a renumitei scriitoare americane Pearl Buck, romanul Perla Chinei (2010) cucereste inca de la primele pagini prin ineditul perspectivei, lirismul imaginilor si intensitatea cu care descrie realitatile dure ale unei Chine in tranzitie. Bazandu‑si intregul roman pe prietenia fictiva dintre Pearl Buck si Salcia Yee, Anchee Min relateaza evenimentele marcante din viata scriitoarei din perspectiva acesteia din urma.

Ea zugraveste cu naturalete copilaria micutei Pearl in oraselul Chin‑kiang, ca fiica a unor misionari prezbiterieni, perioada studiilor din Shanghai si Statele Unite, esecul casatoriei cu Lossing Buck si tragedia bolii incurabile a unicei sale fiice. Un loc special il au in roman refugiul in literatura, povestea de dragoste cu renumitul poet chinez Hsu Chih‑mo si durerosul exil impus de autoritatile comuniste, ce o sileste sa ramana pana la moarte departe de China, locul care pentru ea inseamna acasa.

Perla Chinei este o minunata apologie a prieteniei si a imensei iubiri a scriitoarei pentru aceasta tara exotica si pentru locuitorii ei, care se face simtita in toate cartile sale si care i‑a adus un binemeritat Premiu Nobel.

 

Mai multe informatii
CategorieLiteratura contemporana
Data aparitiei2010
EdituraPolirom
Format130x200
ISBN978-973-46-1816-3
Numar pagini328
Tip copertaBrosata
TraducatorMihaela Negrila
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.