facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Pacienti narcisici, terapeuti incepatori - Steven K. Huprich - Editura Trei

Pacienti narcisici, terapeuti incepatori - Steven K. Huprich - Editura Trei

39,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-606-40-0587-8
Editura: Trei
Numar pagini: 223
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Traducator: Daniela Andronache
Format carte: 130 x 200
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Pacienti narcisici, terapeuti incepatori scrisa de Steven K. Huprich a aparut la edituraTrei in anul 2019 si face parte din categoriaStiinte umaniste.

Lucrarea de fata cuprinde atat conceptualizarea, tratamentul cat si gestionarea contratransferului. Aceasta carte, dupa cum mentioneaza autorul, reprezinta produsul experientelor de invatare al doctoranzilor, pentru ca dupa cum este bine cunoscut, procesul de invatare se manifesta prin intermediul incercarii si al erorii. Intentia autorului este de a oferi sfaturi despre cum sa-i intelegem pe pacienti si care ar trebui sa fie reactia terapeutului fata de acestia.

Fragment din lucrare:

Narcisism normal versus narcisism patologic

Desi personale narcisice au fost initial conceptualizate ca fiind indivizi psihotici reprezentand un subtip al schizofreniei (Akhtar, 1981), Reich (1960) a avansat ideea ca oamenii cu acest tip de patologie nu ar trebui sa fie clasificati neaparat atat de dur. S-a constatat ca sentimentul grandios de sine aflat in centrul acestei tulburari nu este cu totul unic. Intr-o maniera sau alta, toti clientii incadrati intr-un spectru cu intindere de la sever tulburati la inalt functionali pareau sa prezinte un element de grandoare. Mai mult, acest sentiment de grandoare avea unele calitati adaptative, atunci cand era inteles si exprimat in mod adecvat. Cea mai corecta evaluare pare sa fi fost observatia ca elementele narcisice sunt omniprezente si ca par sa copereze pe un continuum de la normal la patologic. Nu este nevoie de prea multa analiza pentru a identifica elementele potential benefice ale narcisismului. Artistul care-si sustine cu indrazneala propria viziune si refuza sa ia in considerare parerile criticilor, femeia de afaceri a carei credinta de nezdruncinat in planurile ei le inspira incredere in ea, in egala masura, atat sefilor, cat si subordonatilor sai, sau sportivul de performanta care pare ca traieste pentru ovatiile multimii, oricare dintre acesti indivizi se poate dovedi narcisic. Si totusi, putem considera la fel de plauzibil ca acesti indivizi sunt suficient de sanatosi si ca pot fi apreciati pentru forta personalitatii lor. Atunci, cum putem face diferenta intre sentimentul adaptativ de grandoare (sau aroganta usoara) si vanitatea patologica intalnita in tulburarea de personalitate narcisica?

In sens terapeutic, aceasta dilema poate fi rezolvata prin evaluarea calitatii relatiilor interpersonale ale individului. Cei cu forma mai adaptative de narcisism manifesta preocupare fata de sentimentele celorlalti si sunt in mod autentic interesati de viata si de gandurile persoanelor apropiate. Ei sunt capabili sa pastreze relatii pe termen lung fara a solicita beneficii speciale, pentru ca relatia este vazuta ca un scop in sine. Mai mult, ei depun eforturi pentru a rezolva conflictele aparute in relatii, intelegand propriile lor contributii la problemele si solutiile cu care se confrunta.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...