Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Orlando

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-689-579-1
Editura: Humanitas Fiction
Autor: Virginia Woolf
Data aparitiei: 2013
Cartea Orlando scrisa de Virginia Woolf a aparut la editura Humanitas Fiction si face parte din Colectia Raftul Denisei.

Cartea Orlando scrisa de Virginia Woolf a aparut la editura Humanitas Fiction si face parte din Colectia Raftul Denisei.

Roman care a provocat multe controverse, Orlando a fost scris cu intentia de a-i aduce un omagiu, in cheie parodica, Vitei Sackville-West. Cu aceasta carte hibrida, combinatie fascinanta in care sunt dezbatute subiecte legate de identitatea sexuala inca tabu in epoca, Virginia Woolf impune un personaj fara precedent. Orlando este un fel de spirit al vremii care calatoreste de-a lungul secolelor, traversand episoade-cheie ale Marii Istorii, prilej pentru o meditatie profunda asupra timpului, a devenirii si a individualitatii. Romanul a fost ecranizat in 1992, in regia lui Sally Potter, cu Tilda Swinton in rolul principal. Intruchipare fictionala a poetei Vita Sackville-West, prietena apropiata a Virginiei Woolf, Orlando e un tanar nobil de la Curtea reginei Elisabeta care, in mod miraculos, reuseste sa traverseze mai multe secole, fara sa imbatraneasca, dar schimbandu-si sexualitatea. Daca in timpul Marelui Inghet din anul 1608 Orlando se indragosteste iremediabil de Sasa, o printesa rusoaica ce insoteste o delegatie a ambasadei ruse la Londra, doar pentru a simti gustul amar al deziluziei amoroase, intr-o viitoare ipostaza feminina va experimenta din plin constrangerile vietii unei femei in secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, dar si in primul sfert al secolului XX, cand insa teoriile feministe incep sa castige teren. Pe parcursul multiplelor sale metamorfoze, constanta va ramane cautarea acerba a frumosului, in arta, literatura sau natura, dar si a sensului creatiei, tonul meditativ fiind mereu dublat de ironie si umor. Ajuns in secolul XX, in perioada interbelica, Orlando se casatoreste cu Marmaduke Bonthrop Shelmerdine, un capitan de vas, si isi publica poemul Stejarul, scris de-a lungul secolelor de peregrinari prin istorie.

Mai multe informatii
AutorVirginia Woolf
CategorieLiteratura clasica
ColectiaRaftul Denisei
Data aparitiei2013
EdituraHumanitas Fiction
Format130x200
ISBN978-973-689-579-1
Numar pagini288
Tip copertaBrosata
TraducatorAntoaneta Ralian
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

 1. Trei guinee
  Rating:
  %
  26,00 Lei
 2. Doamna Dalloway
  Rating:
  %
  29,00 Lei
 3. Valurile
  Rating:
  %
  Pret standard 27,00 Lei Pret special 24,30 Lei
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.