facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Omul. O aventura genetica - Spencer Wells - Editura CD PRESS

Omul. O aventura genetica - Spencer Wells - Editura CD PRESS

Autori: Spencer Wells
44,99 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-606-528-012-0
Editura: CD Press
Numar pagini: 196
Data aparitiei: 2009
Limba: Romana
Traducator: Ioana Costache
Format carte: 170x240
Tip coperta: Cartonata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Omul. O aventura genetica scrisa de Spencer Wells a aparut la edituraCD PRESS in anul2009 si face parte din categoriaStiinta si tehnica.

Lucrarea prezenta ne arata ca adevarul despre stramosi este ascuns in ADN-ul nostru si ca progresele inregistrate in stiinta de avangarda a geneticii populatiilor ne permit nu doar sa descoperim unde au locuit inaintasii nostri (si cu cine s-au luptat, pe cine au iubit, de la cine au invatat, pe cine au influentat), ci si sa cream un arbore genealogic al intregii umanitati.

Datorita acestei lecturi, aflam informatii uimitoare: au existat Adam si Eva, dar Eva l-a precedat pe Adam cu circa 80.000 de ani; populatia san din Kalahari are unii dintre cei mai vechi markeri genetici din lume; etc.

Este o viziune captivanta, de dimensiuni epice, asupra istoriei si a evolutiei primilor oameni si se intemeiaza nu pe speculatii istorice sau arheologice, ci pe analiza genelor umane, pentru a da raspunsurile definitive la intrebari pe care ni le punem de sute de ani. Intrebari care, intr-o lume obsedata de mostenirea noastra biologica, sunt mai stringente ca oricand.

Fragment din carte:

Unul dintre principalele instrumente ale tehnologiei genetice este posibilitatea de a separa fragmentele de ADN in functie de marime. La fel ca proteinele, ADN-ul din celule este o succesiune liniara de unitati denumite baze. Informatiile sunt codificate in succesiunea de baze care alcatuiesc ADN-ul, relativ similar cu aminoacizii care alcatuiesc proteinele. Dar, spre deosebire de proteine, ADN-ul are numai patru astfel de baze constitutive: adenina(A), citozina(C), guanina(G) si timina(T). Informatiile pe care le codifica - practic, un manual de asamblare a fiintei umane - sunt continute in succesiunea acestor patru nucleotide. La fel cum alfabetul Morse poate transmite o cantitate enorma de informatii folosind numai puncte si linii, dispunerea nucleotidelor. Acestea sunt in numar de 3 miliarde, ceea ce inseamna o multime de informatii.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...