Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
96,00 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Omul fara insusiri (2 volume)

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-46-0518-7
Editura: Polirom
Autor: Robert Musil
Data aparitiei: 2008
Cartea Omul fara insusiri (2 volume) scrisa de Robert Musil a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Biblioteca Polirom.

Cartea Omul fara insusiri (2 volume) scrisa de Robert Musil a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Biblioteca Polirom.

Un roman de referinta al secolului XX si una dintre capodoperele modernismului literar. Actiunea este plasata in Viena lui Freud si Schnitzler, in perioada imediat anterioara izbucnirii Primului Razboi Mondial, si il are in centru pe Ulrich, un matematician a carui atitudine pasiva si indiferenta fata de viata a fost considerata simptomatica pentru momentul istoric al declinului utopiei imperiale. In spiritul marelui roman realist de secol XIX, intentia lui Musil este de a realiza o ampla fresca sociala, cuprinzand categoriile cele mai reprezentative - de la membri ai inaltei societati a timpului pana la elemente ale lumii interlope - si tipuri morale si psihologice de o mare varietate. Contextul istoric, marcat de tensiunea dintre constiinta unui declin inevitabil si delirul grandorii, isi pune amprenta asupra personajelor: fapturi nevrotice sau de­a dreptul demente, cu o sexualitate devianta (ultima parte a romanului este dominata de relatia incestuoasa a lui Ulrich cu sora lui, Agathe), vestigii ale unei epoci pe cale de a se stinge. Adevarat precursor al romanului negru postbelic, Musil este, totodata, unul dintre scriitorii care au reusit sa impuna o viziune articulata si emblematica a Europei Centrale si a tarelor, complexelor si aspectelor ei intunecate.

Mai multe informatii
AutorRobert Musil
CategorieLiteratura clasica
Data aparitiei2008
EdituraPolirom
Format130x200
ISBN978-973-46-0518-7
Numar pagini1416
Tip copertaCartonata
TraducatorMircea Ivanescu
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.