facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

- 25%
  • O istorie a Europei de Apus in Evul Mediu. De la Imperiul Roman tarziu la marile descoperiri geografice (secolele V-XVI)

O istorie a Europei de Apus in Evul Mediu. De la Imperiul Roman tarziu la marile descoperiri geografice (secolele V-XVI)

Pret normal: 52,95 Lei

Promotie39,71 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-46-1595-7
Editura: Polirom
Numar pagini: 552
Data aparitiei: 2010
Limba: Romana
Format carte: 160x235
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

O istorie a Europei de Apus in Evul Mediu. De la Imperiul Roman tarziu la marile descoperiri geografice (secolele V-XVI) este scrisa de Alexandru-Florin Platon, Bogdan-Petru Maleon, Laurentiu Razvan si aparuta la EdituraPolirom.

"Conceput ca un compendiu, volumul sintetizeaza intreaga istorie medievala, incepind cu trecerea de la Antichitate la Evul Mediu (secolele V-VIII) pina la tranzitia spre modernitate, ale carei prime simptome apar in veacul al XVI-lea. Intre aceste repere conventionale, sunt expuse toate fenomenele si evenimentele importante ale epocii: constituirea regatelor germanice, formarea regatului (si apoi a imperiului) franc carolingian, care a reprezentat prima reconstituire a unitatii politice a Europei de Apus de dupa Imperiul Roman, avintul civilizatiei din secolele XI-XIII, conflictul dintre sacerdotiu si imperiu, evolutia institutiei ecleziastice si transformarile spiritului religios, geneza statului monarhic in Occidentul medieval etc. Adresata studentilor, profesorilor si cercetatorilor din domeniu, dar si publicului larg, lucrarea contribuie la o mai buna cunoastere a trecutului Europei si la o intelegere mai profunda a istoriei noastre, gratie invitatiei la comparatism pe care o implica." de la editor

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Valoare
Calitate
Pret
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...