Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

Nimicul transcendental - Roxana Anghel - Editura PI

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-606-93245-8-5
Editura: PI
Autor: Roxana Anghel
Data aparitiei: 2016
Cartea Nimicul transcendental scrisa de Roxana Anghel a aparut la editura PI in anul 2016 si face parte din categoria Corp, minte si suflet.

Cartea Nimicul transcendental scrisa de Roxana Anghel a aparut la editura PI in anul 2016 si face parte din categoria Corp, minte si suflet.

"Sunt o femeie care s-a nascut cu o mare dragoste de Dumnezeu. Din copilarie L-am cautat pe Dumnezeu oriunde auzeam ca ar putea fi: in biserica, la slujbele ortodoxe la care bunica ma ducea; in flori, L-am gasit pe Dumnezeu ascuns umil in lalele. Mi-au spus ca daca privesc cu atentie chiar si un bob de grau, voi vedea chipul lui Dumnezeu. Am privit ore si zile in sir boabele de grau, apoi am trecut si la cele de orez, pana cand sufletul meu a fost multumit. [...]

Am inceput sa citesc si celelalte carti sfinte, Coranul, Bhagavad-Gita etc. [...] mi-am inceput periplul spiritual cautandu-L de aceasta data pe Dumnezeu prin Yoga. [...] Am auzit apoi ca Dumnezeu ar putea fi simtit si cunoscut in fuziunea amoroasa sacra, de tip Tantra Yoga.[...]

Atat de mult Il iubesc pe Dumnezeu incat L-am gasit ascuns acolo unde nimeni nu s-ar fi asteptat: in ... Nimic! "(Roxana Anghel)

Fragment din lucrare:

Umilitudinea este un concept proaspat inventat, prin intermediul caruia facem referire la atitudinea interioara de a fi umil sau smerit. Utilizam acest termen pentru a face o demarcatie intre "starea de a fi umilit", care reverbereaza in mintea umana ca fiind ceva injositor, neplacut, de nedorit.

Umilitudinea desemneaza o stare launtrica prin care fiinta umana aspira sa atinga o stare de simplitate, cum este scris in ortodoxism "sarac cu duhul", in care omul nu mai doreste sa se preamareasca pe sine, ci dimpotriva nutreste sa fie mereu cat mai constient de faptul ca in fata lui Dumnezeu suntem cu totii egali, deoarece cu totii suntem fiii si fiicele Sale, creati dupa "chipul si asemanarea Sa". Arsenie Boca spunea ca "pe Dumnezeu Il ai sadit, inoculat, latent, in structura sa spirituala. Tu esti altoit cu un Om-Dumnezeu, absolut superior conditiei tale pamantesti. Prin aceasta si tu esti fiu al lui Dumnezeu. (...)Ne-a dat si noua puterea sa fim fiii lui Dumnezeu. Daca cineva e constient si traieste aceasta evidenta interioara si pe celalalt plan al existentei, unuia ca acela niciun rau nu i se mai poate intampla. (...) Singura conceptie fara greseala si izbavita de relativitate o are numai Dumnezeu - Absolutul, inceputul si finalitatea lumii. El e Singurul a Carui conceptie face din haos, cosmos. (...)Dumnezeu se reveleaza smereniei."

Umilitudinea este o nestemata rara, rezervata doar celor extrem de putini alesi. Nu oricine o poate castiga. Ea este dobandita doar de catre cautatorii autentici, de adevaratii eroi sau eroine spirituale, care prin eforturi perseverente si neobosite o gasesc. Ei sunt cei care cuceresc luptele si piscurile interioare! Atunci cand esti umil, faci un efort constient de a-ti ascunde toate puterile oculte, oricat de mari ar fi ele. Totodata, este bine de retinut ca este de un milion de ori mai bine ca oamenii sa aiba pareri gresite despre noi, sa ne priveasca ca pe niste neaveniti, decat sa aiba pareri prea bune si apoi asteptari peste masura. Si vai, noua! Daca le-am alimentat asteptarile si nu vom fi la inaltimea lor, pentru ca niciodata nu vom putea "implini" asteptarile oamenilor. Mai bine sa fii considerar ultimul om si astfel sa fii lasat sa-ti faci treaba divina, decat sa fii considerat primul om, cel mai tare, cel mai extraordinar om, si preamarit fara folos. Oricum, dupa cum se stie, gura lumii e schimbatoare si, ce preamareste astazi, maine condamna.

Mai multe informatii
AutorRoxana Anghel
Data aparitiei2016
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.