facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Negustorii „greci” si arhivele lor comerciale

Negustorii „greci” si arhivele lor comerciale

56,00 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 978-606-714-252-5
Numar pagini: 571
Data aparitiei: 2016
Limba: Romana
Format carte: 170x240

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Lucrarea Negustorii „greci” si arhivele lor comerciale, de Dumitru Limona a aparut la editura Universitatii A. I. Cuza Iasi.

Aceasta editie a lucrarii Negustorii „greci” si arhivele lor comerciale reuneste cronologic cele mai reprezentative titluri din bibliografia Dumitru Limona (studii, articole, recenzii, traduceri-transcrieri paleografice din greaca si italiana). Cu exceptia materialele care nu se afla acum la prima lor aparitie ‒ disparate și anonimizate totusi de accesibilitatea redusa si de aerul vetust al publicatiilor ce le-au tiparit, pe alocuri chiar stirbite de cenzura epocii ‒ cartea contine articolul inedit Un proiect editorial si o pledoarie pentru valorile culturii clasice elene si, in traducere, cateva lucrari publicate in limbi straine (germana, greaca si franceza), care au fost revizuite, completate si definitivate. De asemenea, textul italian al jurnalului de calatorie tinut de Marco Antonio Cazzaiti pe traseul Constantinopol ‒ Iasi ‒ Bucuresti, strabatut in 1742, apare acum pentru prima data cu transcrierea manuscrisului original.
Din cuprins: Studiu introductiv: Dumitru Limona (1912-1977); Studii si articole: Un catastih al unui companist sibian din veacul al XVIII-lea, Catastihurile Casei Comerciale „Ioan Marcu” din Sibiu, Negustori bucuresteni la sfarsitul veacului al XVIII-lea. Relatţiile lor cu Brasovul si Sibiul, Max Demeter Peyfuss: Roma sau Bizantul? Trezirea constiintei nationale aromane, Rascoala din Metova in anul 1854. Marturie documentara, Relatiile comerciale din sud-estul Europei la sfarsitul secolului al XVIII-lea si inceputul celui de-al XIX-lea, reflectate in Arhivele din Bucuresti, Sibiu, Brasov etc.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...