Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
32,95 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

N-a dansat decit o vara

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-46-3736-2
Editura: Polirom
Autor: Per Olof Ekstrom
Data aparitiei: 2013
Cartea N-a dansat decit o vara scrisa de Per Olof Ekstrom a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Biblioteca Polirom.

Cartea N-a dansat decit o vara scrisa de Per Olof Ekstrom a aparut la editura Polirom si face parte din Colectia Biblioteca Polirom.

Scris cu sensibilitate si o buna cunoastere a Suediei postbelice, romanul N-a dansat decit o vara este una dintre acele povesti de dragoste care au toate elementele necesare pentru a deveni clasice. Autorul relateaza tumultuoasa istorie a iubirii dintre tanarul Goran, proaspat absolvent de liceu, venit la tara in timpul verii, si Kerstin, o fetiscana care creste la ferma parintilor ei. Pe parcursul naratiunii, nasterea timida si evolutia rapida a involburatei iubiri adolescentine dintre cei doi sunt urmarite cu subtilitate de autor. Pe fundalul optimist al acestei iubiri se desfasoara surd un conflict cu modul de viata al generatiilor trecute, cu o gandire ce-si risipeste energiile in pastrarea cu orice pret a valorilor existente, uitand cu totul de clocotitorii ani ai tineretii. N-a dansat decit o vara este o tandra si naiva poveste de dragoste, dublata de istoria unei comunitati rurale, cu traditiile, prejudecatile si limitarile ei, precum si cu conflictele ce apar intre generatia tanara, inevitabil rebela, si conservatoarele institutii traditionale. Romanul a fost transpus pe pelicula in 1951 de regizorul Arne Mattsson, cu Folke Sundquist si Ulla Jacobsson in rolurile principale, iar in 1952 filmul a obtinut trofeul Ursul de Aur la Festivalul International de Film de la Berlin.

Mai multe informatii
AutorPer Olof Ekstrom
CategorieLiteratura universala
Data aparitiei2013
EdituraPolirom
Format130x200
ISBN978-973-46-3736-2
Numar pagini326
Tip copertaBrosata
TraducatorMaria Banus#Petre Banus
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.