facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Motivul corabiei in opea Sf Ioan Gura de Aur: intre traditie si inovatie

Motivul corabiei in opea Sf Ioan Gura de Aur: intre traditie si inovatie

Autori: Ojog Tincuta
22,51 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 978-606-29-0078-6
Editura: Basilica
Numar pagini: 320
Data aparitiei: 2015
Limba: Romana
Format carte: 160x230
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Motivul corabiei in opea Sf Ioan Gura de Aur: intre traditie si inovatie, de Ojog Tincuta a aparut la editura Basilica.

Lucrarea Motivul corabiei in opea Sf Ioan Gura de Aur: intre traditie si inovatie urmareste sa identifice semnificatiile pe care Sfantul Ioan Gura de Aur le atribuie corabiei, semnificatii de ordin moral, practic si teologic pentru care acesta foloseste corabia (cu sens metaforic sau alegoric), precum si functiile utilizarii metaforelor si comparatiilor referitoare la corabie din opera hrisostomica. Autoarea a abordat tema dintr‑o perspectiva interdisciplinara, istoria, retorica, teologia si hermeneutica bucurandu‑se de o atentie deosebita.
Cartea este organizata in sapte capitole. Primul capitol este dedicat prezentarii unui istoric al cercetarilor (citand principalii exegeti ai operei hrisostomice) si expunerii demersului exegetic al autoarei, aceasta analizand doar metaforele si comparatiile referitoare la corabie.
Ancorarea lucrarii in traditia stilistica antica este realizata in capitolul al 2‑lea.
Atitudinea Parintilor Bisericii, greci si latini, din secolele II‑IV, fata de ornamentele stilistice ale retoricii clasice formeaza subiectul celui de‑al 3‑lea capitol.
Atitudinea crestina fata de mostenirea retorica pagana este prezentata in capitolul al 4‑lea, iar in capitolul al 5‑lea este reactualizata prezenta motivului corabiei in: literatura profana greco‑latina; in Biblie si in literatura eclesiastica a secolelor II‑IV.
Capitolul al 6‑lea este dedicat propriu‑zis motivului corabiei in opera hrisostomica, iar ultimul capitol trateaza situatiile de izotopie metaforica.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...