Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
Pret standard 29,90 Lei Pret special 20,93 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Monstri. Cele mai malefice personalitati istorice, de la Nero la Osama bin Laden - Simon Sebag Montefiore - Editura Litera

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-606-33-3355-2
Editura: Litera
Autor: Simon Sebag Montefiori
Data aparitiei: 2019
Cartea Monstri. Cele mai malefice personalitati istorice, de la Nero la Osama bin Laden scrisa de Simon Sebag Montefiore a aparut la editura Litera in anul 2019 si face parte din categoria Memorii si eseistica.

Cartea Monstri. Cele mai malefice personalitati istorice, de la Nero la Osama bin Laden scrisa de Simon Sebag Montefiore a aparut la editura Litera in anul 2019 si face parte din categoria Memorii si eseistica.

Lucrarea de fata este o colectie a celor mai detestate personaje din istorie, prezentate intr-o ordine cronologica incepand cu personajele biblice pana in ziua de astazi. Cartea cuprinde peste 100 de nume, de la conducatori de stat pana la criminali in serie. Autorul cartii, Simon Sebag Montefiore, mai aduce in vedere si multe alte intamplari mai putin cunoscute multi oameni cum ar fi masacrele cruciadelor sau genocidul armenilor. 

Fragment din carte:

Fiinta de o rautate suprema a Bibliei, Izabela - o printesa feniciana si sotia lu Ahab, regele Regatului Israel - a fost, dupa cum scrie Biblia, o pagana insetata de sange. Sfarsitul ei brutal - azvarlita de la o fereastra si mancata de caini flamanzi - este portretizat drept pedeapsa meritata pentru ca indraznise sa il infrunte pe Iahve, singurul Dumnezeu al Israelului.

Faptele Izabelei sunt prezentate in cartile a treia si a patra a Regilor din Biblie. Era fiica lui Etbaal din Tir, rege al fenicienilor, un popor de calatori pe mari, care traia in orase-stat presarate de-a lungul coastelor Libanului si Siriei de astazi. Ca parte a unei importante aliante regionale, Izabela a fost smulsa din caminul ei si oferita ca sotie lui Ahab, proaspat incoronatul rege al Regatului Israel, care se rupsese in jurul anul 920i. Hr. de regatul sudic al Iudeii.

Mai multe informatii
AutorSimon Sebag Montefiori
CategorieMemorii & Eseistica
ColectiaCarte pentru toti
Data aparitiei2019
EdituraLitera
Format180x110
ISBN978-606-33-3355-2
Numar pagini672
Tip copertaNecartonata
TraducatorGabriel Stoian
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.