Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
10,00 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Moarte de om - o poveste de viata

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-726-472-5
Editura: Limes
Autor: Ion Zubascu
Cartea Moarte de om. O poveste de viata scrisa de Ion Zubascu a aparut la editura Limes Cluj si face parte din Colectia Magister.

Cartea Moarte de om. O poveste de viata scrisa de Ion Zubascu a aparut la editura Limes Cluj si face parte din Colectia Magister.

O carte de poeme rascolitoare. O carte de poeme cutremuratoare. O carte al carei impact emotional este ravasitor. Cartea lui Ion Zubascu propune, inainte de toate, o experienta de limbaj cu totul aparte, poetul avand curajul sinucigas de a introduce in poem termeni medico-farmaceutici care, aparent, nu au nimic de a face cu poezia. Apoi, este vorba de un poet care intelege poezia ca pe o arta totala. in fine, modul in care se raporteaza el la divinitate oscileaza intre smerenie si revolta, intre acceptare si razvratire, intre impacarea resemmnata si tipatul de disperare. Caci vitalismul poetului infrunta moartea cu o darzenie si o demnitate demne de stramosii sai maramureseni. Exista, apoi, o secventa in carte, intitulata Reality show, in care evocarea paradisului copilariei aminteste de sonurile Cartii de la Jucu Nobil, iar unul dintre texte, si anume cel intitulat Cocoana Anuta, este absolut antologic.

Mai multe informatii
AutorIon Zubascu
CategorieLiteratura romana
EdituraLimes
ISBN978-973-726-472-5
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

De acelasi autor

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.