Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
28,00 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Mic tratat de scriitura modala - Dan Buciu - Editura Grafoart

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-9054-58-1
Editura: Grafoart
Data aparitiei: 2014
Cartea Mic tratat de scriitura modala scrisa de Dan Buciu a aparut la editura Grafoart in anul 2013 si face parte din categoria Arta.

Cartea Mic tratat de scriitura modala scrisa de Dan Buciu a aparut la editura Grafoart in anul 2013 si face parte din categoria Arta.

Lucrarea ce urmeaza reprezinta un pas pe care-l asteptam, si-l asteptam de mult, spre explorarea taramurilor modale romanesti, de care, in ultimele decenii, tot mai multi compozitori se apropie, cautand sa intuiasca, sa dibuie contururi, poteci chiar spre un pamant ferm, in care armonia sa fie acasa, in alt loc decat cel al traditiei clasice.

Lucrarea intereseaza deopotriva pe cei care acum descifreaza tainele Muzicii, ca pe profesionistii in plina desfasurare de teoretizare sau de creatie, fiindca contine in ea un proces de defrisare.

Si iata ca o indrazneala a acestui pas de teoretizare tendinta de sinteza apaline unui tanar, care, dupa o dubla activitate, in fata pianului a catedrei, trece acum la masa de scris, impletind experientele in deschideri de concluzii sugestii.
Se stie cat de mult am regretat ca dupa primele indicatii de cadente ale modalului romanesc, schitate de Sabin Dragoi (in Monografia Comunei Belint, din 1934), au urmat ani, zeci de ani, de tacere sau nepublicare, dupa care de abia catre 1959-61 incep sa se auda cateva glasuri competente, ca Alexandru Tiberiu Pascal Bentoiu, cu excelentele lor studii. Pretiosul document despre „Armonizarea Cantecului popular" de Dimitrie Cuclin nu a vazut lumina tiparului din motive pe care preferam sa nu le discutam .
Privit in ansamblu si proportii, studiul lui Dan Buciu se impune prin extinderea detalierea echilibrata, prin avantul investigatiilor (chiar daca nu-si construieste afirmatiile pe citate din compozitiile, articolele sau asetliunile altora), ceea ce-i confera originalitate raspundere proprie, adica dreptul de a-i apartine prin modul in care se orienteaza prin arsenalul mijloacelor oferite de armonia contrapunctul contemporan, la zi.

Dovedind simtul masurii, el stie sa evite afirmatiile categorice, periculoase in faza actuala a unui modalism in gestatie. In consecinta, nu vom intalni solutii indiscutabile, legiferarea sau dogma. Cu rezerva prudenta, autorul, procedand ,stiintific, si intelept, enumera, ofera material, sugereaza, conclude dar - mai cu seama - invita la participare, la meditatie si la luari de atitudini creatoare.

Mai multe informatii
CategorieArta
Data aparitiei2014
EdituraGrafoart
Format210x140
ISBN978-973-9054-58-1
Numar pagini272
Tip copertaNecartonata
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.