facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 17:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Metoda de chitara. Opus 27 - Carulli - Editura Grafoart

Metoda de chitara. Opus 27 - Carulli - Editura Grafoart

39,99 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-9054-59-1
Editura: Grafoart
Numar pagini: 142
Data aparitiei: 2014
Limba: Romana
Format carte: 290x205
Tip coperta: Necartonata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Metoda de chitara. Opus 27 scrisa de Carulli a aparut la edituraGrafoart in anul2014 si face parte din categoriaArta.

Contine 30 de studii progresive cu caracter solistic si 6 Studii de concert.

FERDINANDO CARULLI Napoli, 1770 - Paris, 1841.

Carulli a fost unul dintre cei mai prolifici compozitori din vremea sa. A scris mai mult de 400 de piese pentru chitara si nenumarate altele pentru chitara combinata cu alte instrumente, inclusiv concerte si piese de camera. Multe dintre piesele sale cele mai apreciate acum n-au fost initial apreciate de public pe motiv ca erau prea dificile pentru un interpret de nivel mediu. Astfel, s-a devotat pieselor usoare. Cea mai cunoscuta lucrare a sa este Metoda op. 27, publicata in 1810, folosita pretutindeni pentru invatarea chitarei clasice, fiind o lucrare de actualitate, care usureaza munca celor care o vor studia. Metoda de chitara scrisa pentru incepatori a fost timp indelungat folosita in predare. Aceasta contribuie atat la deprinderea elementelor de tehnica a instrumentului, cat si la formarea gustului muzical al elevului.
Calitatea studiilor si pieselor vine in ajutorul celor care vor sa studieze chitara cu profesori sau autodidacti, intrucat in continuarea ultimei parti sunt cele 30 de studii progresive, cu caracter solistic si 6 Studii de concert, op. 241, astfel incat elevul poate sa deprinda singur tehnica executiei si sa se perfectioneze. Tehnica acestui instrument este foarte complexa si necesita un studiu atent si de lunga durata, iar aceasta metoda usureaza eforturile elevului prin indicatiile date de la inceput pana la sfarsit care trebuie respectate cu strictete pentru o buna executie.
Fiecare exercitiu sau studiu trebuie sa fie executat rar la inceput, cu atentia indreptata spre corectitudinea pozitiei si miscarilor. Doar dupa deprinderea acestor miscari se poate creste tempo-ul. Trebuie insistat asupra pasajelor dificile. Pentru a capata simtul ritmului si o solfegiere corecta este necesar ca elevul sa foloseasca un metronom. Acesta va memora studiile, fara insa sa priveasca tastiera. in paralel cu metoda, elevul va trebui sa-si completeze cunostintele de teorie a muzicii si de armonie.

Dorim să arătăm celor care vor termina studiul acestei Metode de chitară că, deşi le-au fost prezentate toate procedeele tehnice de bază ale instrumentului, este necesar ca, pentru a ajunge la o anumită perfecţiune tehnică muzicalitate, să continue studiul cu exerciţii, si piese solistice superioare din punct de vedere tehnic, interpretativ, spre a putea cuprinde întreaga evoluţie muzicală pe care i-o oferă acest instrument.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...