Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
49,00 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Memoriile lui Hadrian. Urmate de Carnetele de note la Memoriile lui Hadrian

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-689-875-4
Editura: Humanitas Fiction
Autor: Marguerite Yourcenar
Data aparitiei: 2015
Cartea Memoriile lui Hadrian urmate de Carnetele de note la Memoriile lui Hadrian scrisa de Marguerite Yourcenar a aparut la editura Humanitas fiction si face parte din Colectia Raftul Denisei.

Cartea Memoriile lui Hadrian urmate de Carnetele de note la Memoriile lui Hadrian scrisa de Marguerite Yourcenar a aparut la editura Humanitas fiction si face parte din Colectia Raftul Denisei.

Imbracand forma unei istorii personale, povestea imparatului Hadrian este o rafinata meditatie despre moarte, dualitatea corp–spirit, dragoste, sacralitate si timp. Unul dintre cele mai valoroase romane ale secolului XX, Memoriile lui Hadrian poarta marca inconfundabila a scriiturii lui Marguerite Yourcenar, prima femeie primita in Academia Franceza. Conceput sub forma unei scrisori testamentare adresate de imparatul Hadrian succesorului sau, Marcus Aurelius, romanul lui Marguerite Yourcenar este unul de o extraordinara adancime psihologica. Cronica vietii lui Hadrian, scrisa de el insusi, ofera prilejul pentru o reconstituire exemplara a celui de-al doilea secol al erei noastre, autorul fictiv glosand asupra fiecarui eveniment si subliniindu-i anvergura in contextul epocii. Romanul este, in acelasi timp, o importanta meditatie asupra istoriei, un studiu asupra vietii politice si a relatiilor complicate ale lui Hadrian cu multi dintre contemporanii sai, uneori prieteni, alteori dusmani. Existenta tumultuoasa a imparatului, cu momentele de triumf si infrangerile sale, devine astfel pretextul pentru a vorbi despre o lume ravasita de razboi si despre cum se poate pastra integritatea spiritului de-a lungul vietii.

Mai multe informatii
AutorMarguerite Yourcenar
CategorieLiteratura universala
Data aparitiei2015
EdituraHumanitas Fiction
Format130x200
ISBN978-973-689-875-4
Numar pagini296
TraducatorMihai Gramatopo
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.