facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Medicina interna - patologie respiratorie, cardiovasculara si hematologica - coord. Laurentiu Sorodoc - Editura Sedcom Libris

Medicina interna - patologie respiratorie, cardiovasculara si hematologica - coord. Laurentiu Sorodoc - Editura Sedcom Libris

150,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-670-589-2
Editura: Sedcom Libris
Numar pagini: 858
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Format carte: 290x220
Tip coperta: Cartonata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Medicina interna - patologie respiratorie, cardiovasculara si hematologica scrisa de coord. Laurentiu Sorodoc, Antoniu Octavian Petris, Ciprian Rezus, Cristian Statescu, Ioana Dana Alexa a aparut la edituraSedcom Libris in anul2019 si face parte din categoria Medicina si farmacie.

Cuvant inainte

Medicina interna astazi parcurge profunde transformari evolutive, nu doar ca raspuns la ametitoarele progrese curente in cunoasterea medicala, dar si ca urmare a tendintelor firesti de supraspecializare in variate domenii de patologie, centrate pe organe, aparate sau sisteme.

Desi a existat o tendinta de a o segmenta in multiple specialitati tertiare, realitatile medicale, economice si de responsabilitate juridica nu au permis abandonarea completa a acestei abordari traditionale, fundamentala pentru studentul medicinist. Astazi, pacientul complex, poate fragil, cu multiple necesitai terapeutice care sunt indicate concomitent, cu posibile consecinte iatrogene, cu patologi cronice situate dincolo de interventiile specialistului de organ constituie domeniul de interventie a medicinii interne. Patologia toxica acuta multisistem si cea de urgenta completeaza in beneficiul pacientului aria ei de competenta.

In esenta, domeniul diagnostic complex si integrarea terapeutica sunt zonele de excelenta ale medicinii interne, impunand eforturi didactice si de experienta sustinute in formarea unu specialist.

Pornind de la necesitatile - azi mai mari ca oricand - de a asigura un suport bibliografic actualizat, dar si esentializat pentru studentii si rezidentii nostri, propunem aceasta lucrare colectiva a cadrelor didactice de la UMF Gr.T.Popa" lasi. Ne-am dorit o uniformizare a mesajului didactic intre titularii de curs ai specialitatii, de aceea intreg materialul propus a fost analizat, corectat, echilibrat si aprobat de catre toti editorii. Bibliografie obligatorie pentru majoritatea temelor abordate au fost cartile medicale de pregatire pentru intrarea in rezidentiat, completate, dar mai ales explicate si actualizate prin prisma celor mai noi ghiduri de practica europene si americane. Am dorit sa ne plasam in actualitatea medicala, dar mai ales sa oferim notiunile in intelegerea lor fireasca, plecand de la structura, functie, modificari patologice si consecintele lor clinice si evolutive. Soluiile terapeutice au la randul lor fundamente fiziopatologice si validari prin studii clinice, registre si ghiduri

Constienti ca oferim doar o radiografie a clipei, medicina avansand cu un tempo ametitor pentru practician si fericit pentru pacient, fiecare capitol se incheie cu o parte destinata privirii in viitor. Am inclus sub titlul "directii viitoare"  tendintele de abordare bazate pe studii in curs si pe idei de cercetare, dar cu potential de valorificare probabila in viitorul apropiat.

Speram ca cititorul va percepe si experienta medicala a autorilor, profesionisti cu notabile rezultate si recunoscuti cu expertiza in temele abordate.

Cu aceeasi intentie de a raspunde necesitatilor de intelegere ale medicului in formare am inclus unele capitole de sinteza atat in sfera factorilor de risc cardiovasculari cat si in aria terapeutica. Particularitatile clinice si terapeutice ale varstnicului - pacient din ce in ce mai frecvent in spitalele noastre -  am considerat ca necesita o prezentare aparte.

Daca am reusit in intentia noastra, ne veti transmite dumneavoastra cititorii, destinatarii efortului nostru de informare si sinteza. Desavarsirea profesionala viitoare a studentilor si rezidentilor nostri este pentru noi cea mai dorita si deplina multumire. 

Prof. Dr. Laurentiu Sorodoc

Lucrarea a fost conceputa ca o carte de judecata, destinata a indruma pe cel care aprofundeaza medicina interna, in actiunile si rationamentele lui, in fata bolnavului, in primul rand, in actul diagnostic de descifrare a starilor patologice respiratorii, cardio‑vasculare, hematologice si geriatrice, cu consecinte ulterioare in actul terapeutic.

„Cartile au viata lor proprie”. Doresc acestui volum o viata lunga si sa aiba parte de cat mai multi cititori, astfel contribuind la imbunatatirea actului medical in domeniul medicinii interne.

Prof. Dr. Viorel Scripcariu,

Rector UMF „Grigore T. Popa”, Iasi

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...