
- Descriere
- Pareri
Detalii
Cartea Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile scrisa de Ioana Tudor a aparut la editura Lucman.
„Manualul cultivatorului de ciuperci comestibile“ vine in sprijinul celor ce apreciaza ciupercile ca aliment, aceasta adevarata carne vegetala, preferata de tot mai multi oameni in ultima vreme datorita gustului si aromei ei deosebit precum si continutul nutritiv foarte generos. Structura cartii este aceea a unui manual, respectiv fiecare lectie raspunde unuia sau mai multor aspecte legate de specia de ciuperci amintita. Sunt abordate tehnologiile de cultura a 6 specii de ciuperci comestibile ce pot fi cultivate in tara noastra. De asemenea nu lipsesc nici notiunile despre miceliu, recunoasterea si combaterea bolilor si daunatorilor precum si perspectiva de a introduce in cultura 7 noi specii de ciuperci: Buretele cu peruca/buretele ciuciulete (Coprinus comatus), ciuperca de paie/ciuperca cu val (Stropharia rugosa), Ciuperca parfumata/ciuperca de castan/Sing – Shii-take (Lentilus edodes), Trufe (Tuber ssp. ), Pholiota nameko, nicorete vanat/vinetele/violete (Lepista nuda sin. Rhodopaxilux nudus sin. Tricholoma nudum sin. Agaricus nudus), Pleurotusul umbreliferelor/Pleurotusul scaietelui/pastravul scailor (Pleurotus eryngii sin. Pleurotus fuscus sin. Agaricus cardarella sin. Pleurotus cardarella).