facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

TRANSPORT GRATUIT la comenzi mai mari de 150 lei!
  • Manual de farmacoterapie editia a zecea - Barbara Wells - Editura Prior

Manual de farmacoterapie editia a zecea - Barbara Wells - Editura Prior

Autori: Barbara Wells
250,00 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 978-973-88039-3-0
Editura: Prior
Numar pagini: 988
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Traducator: Adina Popa
Format carte: 120x210
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Manual de farmacoterapie editia a zecea scrisa de Barbara G. Wells, Terry L. Schwinghammer, Joseph T. DiPiro, Cecily V. DiPiroedituraPrior in anul2019 si face parte din categoria Medicina si farmacie.

Instrument util pentru luarea deciziilor terapeutice adecvate

Realizat intr-un format usor de utilizat, Manualul de Farmaco­terapie, Editia a zecea, ofera studentilor si practicienilor din domeniul medical informatia esentiala de care au nevoie pentru a lua rapid decizii terapeutice corecte, pentru peste 140 de boli si afectiuni intalnite cel mai frecvent in practica clinica. Informatiile sunt prezentate sub forma de text, tabele, figuri sau algoritmi de tratament, totul pentru a facilita utilizarea si intelegerea acestora.

Fiecare capitol este organizat intr‑o maniera similara, consecventa:

    Definirea starii de boala
    Prezentarea concisa a elementelor de fiziopatologie relevante
    Tablou clinic
    Diagnostic
    Tratament
    Evaluarea rezultatelor terapiei

Reactiile alergice si alte tulburari induse de medicamente, cum sunt cele hematologice, hepatice, pulmonare si renale sunt prezentate sub forma tabelara, in cinci anexe: Alergia la medicamente, Afectare hematologica indusa de medicamente, Afectare hepatica indusa de medicamente, Afectare pulmonara indusa de medicamente si Afectare renala indusa de medicamente. O alta anexa, de asemenea in format tabelar, include informatii privind managementul farmaco­terapiei la varstnici.

Traducerea si ingrijirea materialului a fost realizata de o echipa de profesionisti din domeniul farmaceutic, care include cadre didactice ale facultatilor de farmacie din tara, far­macisti specialisti in specialitatea farmacie clinica, medici si farmacisti rezidenti.

Numarul mare de medicamente aflate azi pe plata si complexitatea informatiei privind eficacitatea si siguranta acestora fac deseori dificil managementul terapiei pacientului individual, rezultatele acesteia nefiind intotdeauna cele dorite. Pentru minimizarea riscului de esec al terapiei, este importanta abordarea pluridisciplinara, in echipa. In prezent, farmacistul este considerat un membru al echipei medicale, fiind responsa- bil, alaturi de ceilalti profesionisti, pentru obtinerea rezultatelor optime ale terapiei. Farmacistul este capabil, prin competentele sale, sa contribuie la cresterea calitatii si reducerea costurilor asistentei de sanatate. La nivel mondial, este promovat rolul farmacistului in optimizarea ingrijirilor de sanatate, prin furnizarea de servicii de management al terapiei.

In acest context, in pregatirea universitara a farmacistului se pune accent si in Romania, din ce in ce mai mult, pe insusirea cunostintelor teoretice de farmacoterapie. Insa, pentru ca farmacistul sa devina un furnizor de servicii de asistenta de sanatate, este necesara dezvoltarea competentelor, in cadrul pregatirii postuniversitare, atat prin rezidentiat si prin programe de educatie continua, cat si prin studiu individual.Accesul la surse de informare obiective este esential pentru o educatie de calitate.

In cadrul Facultatii de Farmacie a Universitatii de Medicina si Farmacie ,luliu Hatieganu" Cluj-Napoca, exista o preocupare continua pentru a pune la dispozitia studentilor si rezidentilor tratate de farmacoterapie, ghiduri terapeutice si baze de date de specialitate. Pharmacotherapy: A Pathophysiologic Approach este principala sursa de informare care o utilizam in activitatea didactica cu studentii, la disciplina de Farmacie clinica si Farmacoterapie, precum si cu rezidentii de la specialitatea Farmacie clinica. Atat studentii, cat si farmacistii rezidenti si-au exprimat in mod repetat nevoia de a avea o sursa de informatii utile, actuale, accesibile rapid, in limba romana, privind tratamentul principalelor afectiuni intalnite in practica, similara Pharmacotherapy: A Pathophysiologic Approach.

Avand in vedere dimensiunile impresionante ale acestui tratat de referinta, ne-am indreptat atentia spre versiunea ,de buzunar". Impreuna cu un grup de tineri farmacisti rezidenti am luat decizia traducerii Pharmacotherapy Handbook, editia a zecea. In scurt timp ni s-au alaturat si alti colegi, astfel incat Manuaiul de Farmacoterapie este rezultatul muncii unei echipe care include cadre didactice ale facultatilor de farmacie din tara, farmacisti specialisti in specialitatea farmacie clinica, medici si farmacisti rezidenti.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...