facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Manual de criminologie. Ed.8 - Valerian Cioclei - Editura C.H. Beck

Manual de criminologie. Ed.8 - Valerian Cioclei - Editura C.H. Beck

52,90 Lei

Disponibilitate: Stoc epuizat

Isbn: 978-606-18-0864-9
Editura: C.H. Beck
Numar pagini: 214
Data aparitiei: 2019
Limba: Romana
Format carte: 165 x 235
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Manual de criminologie. Ed.8 scrisa de Valerian Cioclei a aparut la edituraC.H. Beck in anul 2019 si face parte din categoriaDrept si legislatie.

Lucrarea de fata se adreseaza cu prioritate studentilor facultatii de drept. Elementele teoretice impreuna cu referintele bibliografice sunt necesare perfectionarii cunostintelor in domeniu. Criminologie este o materie interdisciplinara nenormativa. Prezenta lucrare intentioneaza sa se raporteze la abordarea unor probleme legate de criminologia teoretica sau fundamentala, ce care incearca sa permita intelegerea fenomenului criminal, conditie necesara pentru o actiune eficienta asupra acestuia. In cuprinsul lucrarii veti descoperi patru parti:

  • Partea I. Cercetarea criminologica
  • Partea II. Criminologia etiologica. Principalele teorii cauzale
  • Partea III. Criminologia dinamica. Principalele teorii noncauzale
  • Partea IV. Studii si eseuri criminologice.

Fragment din lucrare: La orginea cercetarilor lombrosiene a stat descoperirea, la craniul unui criminal, in zona occipitala medie, a unei adancituri (foseta) accentuate, trasatura ce se regasea la unele cranii primitive. Aceasta descoperirea i-a sugerat lui Lombroso ipoteza atavismului, adica oprirea in dezvoltare pe lantul filogenetic (filogenia sau filogeneza reprezentand procesul evolutiei formelor organice ori a unui grup de animale sau plante in cursul dezvoltarii istorice a lumii vii). Pentru verificarea acestei ipoteze, Lombroso a efectuat numeroase cercetari, ajungand la studiere a 383 de cranii, dupa cum afirma in primul volum al "Omului criminal".

Recurgand la un sistem complex si riguros de masuratori, Lombroso a reusit sa distinga unele trasaturi craniene ce se regaseau intr-o proportie sporita la infractori, asa zisele stigmate ale omului criminal: sinusurile frontale foarte pronuntate, pometii si falcile voluminoase, orbitele mari si departate, asimetria fetei si a deschiderilor nazale, apendice lemurian al falcilor.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...