Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
190,00 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Lumea ca vointa si reprezentare vol. I + II - Arthur Schopenhauer - Editura Humanitas

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-50-6631-4
Editura: Humanitas
Autor: Arthur Schopenhauer
Data aparitiei: 2012
Cartea Lumea ca vointa si reprezentare vol. I + II este scrisa de Arthur Schopenhauer a aparut la editura Humanitas si face parte din categoria Stiinte umaniste.

Cartea Lumea ca vointa si reprezentare vol. I + II este scrisa de Arthur Schopenhauer a aparut la editura Humanitas si face parte din categoria Stiinte umaniste.

„Viata este o afacere care nu-si acopera costurile.“ (Arthur SCHOPENHAUER) „Daca ceea ce spune Schopenhauer nu va fi niciodata uitat, asta tine probabil de faptul ca ceea ce el spune nu e legat de cuvintele pe care le foloseste; cele spuse ar putea fi foarte bine redate si cu alte cuvinte – dar va ramane totusi, dincolo de asta, un sambure de simtire, o traire a adevarului atat de satisfacatoare, de indestructibila si de invulnerabila, atat de autentica cum n-am mai aflat nicaieri altundeva in filozofie. Te ajuta atat sa traiesti, cat si sa mori, si mai ales sa mori: indraznesc sa afirm ca adevarul rostit de Schopenhauer, prin satisfactia pe care ti-o aduce, te ajuta sa faci fata in ceasul de pe urma – si asta fara nici un chin, fara vreun efort de gandire, fara cuvinte.“ (Thomas MANN) „Degeaba privirile noastre cauta vreo singura radacina din care s-ar inalta un trunchi puternic, vreo palma de pamant rodnic si sanatos: pretutindeni praf, nisip, incremenire, moarte lenta. Un om ratacit in acest pustiu, singuratec si fara speranta, nu si-ar putea gasi un simbol mai nimerit decat pe cavalerul intovarasit de Moarte si de Diavol, asa cum l-a desenat Dürer, cavalerul in platosa, cu privirea aspra, care, singur cu calul si cu cainele sau, isi urmeaza impasibil drumul de groaza, fara sa-i pese de inspaimantatorii lui tovarasi, dar fara nici o speranta. Schopenhauer al nostru a fost acel cavaler al lui Dürer: era lipsit de orice speranta, dar dorea adevarul. Nimeni nu se poate asemui cu el!“ (Friedrich NIETZSCHE)

Mai multe informatii
AutorArthur Schopenhauer
CategorieStiinte umaniste
Data aparitiei2012
EdituraHumanitas
Format150x225
ISBN978-973-50-6631-4
Numar pagini1268
Tip copertaCartonata
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.