facebook portokal

Contact: 0730 650 316

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • Limba si literatura romana - Ghid pregatire. Clasa a XI-a

Limba si literatura romana - Ghid pregatire. Clasa a XI-a

24,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-748-748-3
Editura: Niculescu
Numar pagini: 288
Data aparitiei: 2013
Limba: Romana
Tip coperta: Brosata

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Cartea Limba si literatura romana - Ghid pregatire. Clasa a XI-a scrisa de Cristian Ciocaniu, Mioara Coltea, Nicolae Dorica Boltasu, Viorica Avram a aparut la edituraNiculescu.

Cartea de fata are ca scop esential, pe langa acela ultim si ultima tiv de pregatire pentru examenul de Bacalaureat, formarea si consolidarea unor deprinderi de lucru cu textul literar "viu", integrarea acestuia intr-un complex al literaturii romane, determinat istoric, tematic, din punctul de vedere al curentelor si tendintelo- literare.

Demersul analitic este structurat atent, urmarind elementele de conceptie, structura si compozitie, precum si particularitatile stilistice ale textelor abordate.

De asemenea, autorii propun o serie de abordari ale studiilor de caz din programa scolara pentru clasa a XI -a.

Structura lucrarii corespunde structurii manualului, facilitand lectura interesata, pragmatica a elevului, raportarea Ia "provocarile" concrete ale temelor "de zi".

Textele analizate sunt insotite de exercitii "de parcurs", implicand elevul ca partener activ in generarea comentariului de text literar. Testele de Ia sfarsitul fiecarui comentariu constituie un bun prilej de reflectie, fiind dublate armonios de sugestii pentru lucrul individual.

Indicatiile bibliografice raspund nevoii firesti de repere, fiind, dincolo de modelul de onestitate stiintifica, un SUport util si pentru realizarea referatelor sau a portofoliilor elevului.

Experienta concreta, la catedra, a autorilor a determinat incercarea de a se plasa "de partea cealalta", sugerand abordari ale unor studii de caz, prezentari ale curentelor literare sau modele de analiza a unor texte apartinand diferitelor perioade si contexte culturale.

Lucrarea este conceputa ca un ghid util si necesar pentru pregatirea individuala a elevului de liceu, oferind "sfat si ajutor" atat pentru examen, cat si pentru constituirea unei culturi bine ancorate in spiritualitatea romaneasca.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Pret
Valoare
Calitate
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...