Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
10,00 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Legaturi de sange

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-707-310-5
Editura: Trei
Data aparitiei: 2009
Legaturi de sange

Actiunea se petrece intr-o tara fara nume, unde a avut loc o lovitura de stat. Africa? Ar putea fi America Latina sau - de ce nu - Romania! Un loc in care oamenii se individualizeaza doar prin ocupatiile lor, iar femeile nu au nici macar nume. Comandantul a condus o revolutie mai mult sau mai putin sangeroasa, iar acum ocupa palatul prezidential. Aici ii tine prizonieri pe fostul presedinte, care era corupt si lacom, si pe trei barbati din serviciul acestuia, un barbier, un bucatar si un portretist.

Cartea este o alegorie a Puterii si capacitatii ei de contaminare. Actiunea este plasata intr-o tara nenumita, intr-un timp nedefinit. stim doar ca tocmai a avut loc o lovitura de stat. Presedintele a fost rapit, impreuna cu cativa oameni care lucreaza in imediata lui apropiere: barbierul, bucatarul si portretistul sau. Toti sunt tinuti prizonieri de cel care a condus revolutia, numit Comandantul. Nici unul dintre personaje nu are nume (sunt doar etichetati prin functia pe care o ocupa), fiecare se va lasa contaminat de dorinta de putere pana la dezumanizare.

Un roman straniu si fascinant, inteligent construit, ca un joc in care cititorul sfarseste prin a simti ca, la randul lui, face parte din scenariu. Pe masura ce inaintezi in poveste, realizezi ca seamana cu o piesa de teatru absurd, in care fiecare personaj intruchipeaza un anumit aspect al slabiciunii omenesti si toate laolalta participa la acelasi carnaval al nebunilor. Scriitura, desavarsita, este alerta si consistenta. Romanul se bucura de o excelenta combinatie intre suspans, mister, dragoste, tensiune, proiectat fiind pe fundalul unei problematici sociale profunde si universale: coruptia individului prin investirea lui cu autoritate.

Ceridwen Dovey si-a trait mare parte din copilarie in oraselul East London din Africa de Sud. Petrece un an in Londra, dedicandu-se calatoriilor si studiului. Obtine o bursa universitara la Harvard, unde se specializeaza in Antropologie Sociala si Film. Lucreaza un an ca asistent de cercetare la Channel Thirteen in New York. Se retrage apoi la Cape Town unde, pe parcursul a doi ani, scrie Legaturi de sange, roman recompensat cu Sunday Times Fiction Prize. In prezent, traieste la New York

Mai multe informatii
CategorieLiteratura contemporana
Data aparitiei2009
EdituraTrei
ISBN978-973-707-310-5
Numar pagini208
Tip copertaBrosata
TraducatorBogdan Perdivara
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.