facebook portokal

Contact: 0232 217 900

Program L - V: 08:00 - 18:00

comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro

  • La francophilophonie roumaine. Une realite a vivre (reperes et essais)

La francophilophonie roumaine. Une realite a vivre (reperes et essais)

36,75 Lei

Disponibilitate: In stoc

Isbn: 978-973-152-293-7
Editura: Demiurg
Numar pagini: 220
Data aparitiei: 2015
Limba: Romana

Fii primul care evalueaza acest produs.

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zileTransport gratuitTransport gratuit

  • Descriere
  • Pareri

Detalii

Lucrarea La francophilophonie roumaine. Une realite a vivre (reperes et essais), de Sanda-Maria Ardeleanu si Mariana Sovea a aparut la editura Demiurg.

Cartea La francophilophonie roumaine este scrisă în limba franceză si a fost publicată în Colecţia „Intelectuali români de expresie franceză”, colecţie coordonată de altfel de prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, ea fiind dedicată, după cum ne-a precizat, „tuturor românilor francofoni şi francofilofoni”, din perspectiva în care este „o carte a marilor prietenii, a marilor evenimente, a marilor trăiri – prin Francofonie”, cititorii urmând a regăsi în ea, sub ipostaza unei „rapsodii a francofilofoniei româneşti, după cum ne-a precizat prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, „România şi Suceava, Franţa şi Parisul, Moldova şi Chişinăul, Francofonia, ca proiect de suflet şi de viaţă, aureolat de Alianţa Civilizaţiilor ONU, de Adunarea Parlamentară a Francofoniei – Regiunea Europa, de Universitatea «Ştefan cel Mare», de Asociaţia franco-română Fenêtres Francophones”, structuri sub egida cărora, de altfel, volumul a fost tipărit.
Conform precizărilor de la inceputul cărţii, aceasta a apărut în cadrul proiectului cultural intitulat „La Francophonie Roumaine. Restitutio”, proiect aşezat sub patronajul Centrului de cercetare „Analiza discursului” (CA-DISS) de la Universitatea suceveană şi, deopotrivă, al Alianţei Civilizaţiilor a ONU, care îşi propune „să îmbogăţească patrimoniul cultural al celor două spaţii, român şi francez, cu texte inedite sau mai puţin cunoscute, semnate de autori francofoni sau francofili, de-a lungul timpului”.
Susţinută prin idei semnate de Hervé Bourges (una fiind aceea că „A avea o limbă comună este o modalitate de a gândi împreună lumea. Iar aşa ceva n-ar însemna să împărtăşim aceleaşi opinii ori, în mod necesar, aceleaşi convingeri, ci să putem să ne înţelegem, să ne putem contura propriile idei şi propria viziune asupra lumii şi omului, într-un acelaşi spaţiu de gândire şi de expresie”), cartea este structurată în patru capitole: Francofilofonia română în termeni, cifre şi (re)definiri; Spaţiul românesc – spaţiu de onoare pentru limba franceză; Francofilofonia parlamentară românească; Polifonia interculturală în spaţiul francofilofon european.

Scrie propria ta recenzie

 1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Calitate
Pret
Valoare
Incarcare...
Va rugam sa asteptati...