Contact: 0730 650 316
Program L - V: 08:00 - 17:00
comenzi@portokal.ro; online@portokal.ro
79,00 Lei

Deschizi coletul inainte de plataReturnare produs in 30 de zile

Jurnalul unei fete greu de multumit. Editie integrala - Jeni Acterian - Editura Humanitas

Rating:
%
Fara stoc
Cod produs: 978-973-50-7042-7
Editura: Humanitas
Autor: Jeni Acterian
Data aparitiei: 2021
Cartea Jurnalul unei fete greu de multumit. Editie integrala scrisa de Jeni Acterian a aparut la editura Humanitas in anul 2021 si face parte din categoria Memorii, biografii si jurnale.

Cartea Jurnalul unei fete greu de multumit. Editie integrala scrisa de Jeni Acterian a aparut la editura Humanitas in anul 2021 si face parte din categoria Memorii, biografii si jurnale.

Jurnalul unei fete greu de multumit, o carte rara, de felul celor, putine, care definesc o epoca si marcheaza generatii de cititori, apare pentru prima oara in editie integrala, ilustrata cu fotografii inedite. Restituim publicului cu fidelitate, in integralitatea lor, cele douazeci si opt de caiete cu insemnarile lui Jeni Acterian. Ele cuprind perioada 1929-1953 si sunt insotite de un aparat critic ce lamureste neclaritatile si intregeste deopotriva imaginea unei lumi apuse si traiec-toria unui destin meteoric.

Asemenea Jurnalului lui Mihail Sebastian, singurul comparabil ca importanta, Jurnalul lui Jeni Acterian sta marturie pentru o intreaga generatie: pe Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Emil Cioran, Constantin Noica, Petre Tutea, Marieta Sadova, Alice Botez, Alexandru Dragomir, Cella Delavrancea, Emil Botta, Nae Ionescu si multi altii autoarea i-a cunoscut indeaproape si-i descrie totdeauna lucid si inteligent. Sub semnul aceleiasi intransigente luciditati, ce nu exclude autoironia, stau lecturile nesfarsite, viata artistica la care participa cu frenezie, evenimentele istorice sau personale, si chiar dragostea si moartea - prezenta obsesiv si premonitoriu.

Mai multe informatii
AutorJeni Acterian
CategorieMemorii & Eseistica
Data aparitiei2021
EdituraHumanitas
Format145x205
ISBN978-973-50-7042-7
Numar pagini725
Tip copertaBrosata
Transport GratuitNu
Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Ratings & Reviews

Scrieti o recenzie

Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.